Ekrem İmamoğlu: İstanbul için kontrollü kısıtlama bekliyoruz

Ekrem İmamoğlu: İstanbul için kontrollü kısıtlama bekliyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye için olmuyorsa, en azından İstanbul için kontrollü bir kısıtlama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Biliyorum, bazılarınız iş için mecburen sokaklara çıkıyor. Bunun çözümü için de devletimizin hükümet yetkililerinin bir çabası olacağına inanıyorum. İnanmak istiyorum. Türkiye genelinde olmasa da en azından İstanbul için, hükümetten; kademeli, kontrollü bir sokağa çıkma konusunda bir çalışma bekliyoruz. Bu konuda biz de yardıma hazırız" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, "Tekrar altını çizeyim; Türkiye için olmuyorsa, en azından İstanbul için kontrollü bir kısıtlama bekliyoruz. Gelecek günler için, halka moral verici konuşmalar yapmak doğrudur, güzeldir. Ancak bugün gerekli adımlar atılmazsa, gelecekte hayal kırıklığı yaşanacağı ne yazık ki aşikar. Onun için bu konuda çok kararlı, radikal kararlar almalıyız. Ne yazık ki bu işler, sadece lafla da olmuyor. Elbette dua edeceğiz; ama sadece dua ederek de gelecek günlere ne yazık ki bu şehri ve bu ülkeyi hazırlayamayız. Eğer bu salgın kriziyle dünyada önemli değişikler olacaksa, o günün dünyasının da kriz günlerinin de doğru adımları atan süreçleri yöneten ülkeler, bu sürecin geleceğinde doğru noktalarda olacaklardır. O yüzden bir kez daha seslenmek isterim ki; korkmadan, 'ama, fakat' demeden bugün radikal bazı kararların alınması toplum sağlığımız, sağlık personeli sağlığımız, toplum moralimiz ve psikolojimiz açısından son derece önemlidir. Söz konusu insan hayatı ve toplumsal psikoloji ise, ekonomik beklentiler biraz daha sırasını beklemelidir. Buna göre adımlar atmalıyız" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN SERT KANAL İSTANBUL TEPKİSİ!

İmamoğlu, "50 bin aile sadece İBB'ye sosyal yardım için başvurdu. Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi bize göre ucube projelere harcamak yerine kaynaklarımızı halkımızı için neden harcamıyoruz?" dedi.