Ekrem İmamoğlu: "İstanbul’da ulaşım seferleri kısıtlanacak"

Ekrem İmamoğlu: "İstanbul’da ulaşım seferleri kısıtlanacak"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs tedbirleri kapsamında alınacak önlemlere değindi. İmamoğlu, “İstanbul’da 24 saat ulaşım uygulamasına ara verilecek. Ayrıca İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs salgınına karşı alınacak önlemlere değindi. İstanbul’da 7/24 ulaşım hizmetine korona virüs nedeniyle ara verileceğini söyleyen İmamoğlu, “İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek” dedi. İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

İŞE GİDİŞ DÖNÜŞLER DIŞINDA SEFERLER AZALTILACAK

Aralarında taksi-taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için 100 adet dezenfekte istasyonu kurulacak. Gece sektöründe çalışan emekçilerin yaşamını kolaylaştırmak ve İstanbul’un sosyal hayatına katkı sunmak için getirilen hafta sonları 7/24 seyahat uygulaması geçici olarak durdurulacak. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek. İBB’nin 35 adet ambulansı, koronavirüse karşı özel olarak donatıldı. Şüpheli ya da hasta taşıma işlemlerinde son derece güvenli 35 ambulansımız halkımız hizmetinde olacak.

7/24 ULAŞIM HİZMETİNE ARA VERİLECEK

Salgınla en büyük mücadele kuşkusuz teması azaltmaktan geçiyor. Maalesef yaşamı biraz yavaşlatmak ve bireysel izolasyonun artırmasını sağlamak zorundayız. Bu vesile ile göreve gelir gelmez başlattığımız hafta sonu 24 saat ulaşım hizmetini geçici olarak durduruyoruz. Bu hizmeti gece sektöründe çalışan emekçilerin yaşamını kolaylaştırmak ve İstanbul’un sosyal hayatına katkı sunmak için getirmiştik. Şimdi ise korunmamız lazım. Zaten hizmet sektörünün de durmasından yola çıkarak, cuma ve cumartesi akşamları uyguladığımız 7/24 ulaşım hizmetine, bugünden itibaren ara vereceğiz.

YAŞLILARA EVDEN ÇIKMAYIN ÇAĞRISI

Burada özellikle risk grubu altındaki 60 yaş ve üstü yaş almış hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Her ne kadar ulaşımı kullanmanızda yüzde 70 civarında azalma olsa da bunu mümkün olduğunca sıfırlamamız lazım. Sizden ricam, çok elzem olmadıkça, lütfen başta toplu taşıma araçları olmak üzere toplu alanlardan uzak durun. Evinizde izole olun. Belediyemizi ilgilendiren bir ihtiyacınız olursa, lütfen çağrı merkezimizi arayın. Dayanışma için yanınızdayız. Bu süreçte hastalığın bulaşmaması çok önemli. Bu çağrıyı, ilk önce kendi anne-babama yaptım.