Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapacağız

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapacağız
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da deprem konusunda Japonya'yla iş birliği yapacaklarını belirterek, "Deprem gerçeğiyle yüzleşen iki ülke olarak, özellikle afetlere hazırlık ve afetlere dayanıklı kentler oluşturulması kapsamında yoğun bir iş birliğimiz olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Japonya'nın 126. İmparatoru Naruhito için verilen resepsiyona katıldı. Katıldığı resepsiyonda açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Japonya ile deprem konusunda iş birliği olacağını ifade ederek, "Deprem gerçeğiyle yüzleşen iki ülke olarak, özellikle afetlere hazırlık ve afetlere dayanıklı kentler oluşturulması kapsamında yoğun bir iş birliğimiz olacak. Aradaki mesafelerin, yakın ilişkiler kurulmasına engel olmadığını birlikte kanıtlayacağız" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZI HEP BERABER SÜRDÜRÜYORUZ"

Ekrem İmamoğlu, Japonya ile yeni dönemde mevcut ilişkileri daha ileriye götüreceklerini belirtti. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile ortaklaşa olarak İstanbul'da Deprem Risk Analiz çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İmamoğlu, "Japonya'yla mevcut güçlü ilişkilerimizi daha ileriye götürmek amacıyla bu noktada çalışmalarımızı başlattık. Bu çerçevede kardeş şehirlerimiz olan Şimonoseki ve Kyoto başta olmak üzere tüm Japon şehirleri ile çok daha yakın ilişkiler oluşturma hedefimizi sıcak tutuyoruz. Hâlihazırda Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz" dedi.

"AFETLERE DAYANIKLI KENT KAPSAMINDA YOĞUN İŞ BİRLİĞİMİZ OLACAK"

İki ülkenin deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ifade eden Başkan İmamoğlu, "Deprem gerçeğiyle yüzleşen iki ülke olarak, özellikle afetlere hazırlık ve afetlere dayanıklı kentler oluşturulması kapsamında yoğun iş birliğimiz olacak. Aradaki mesafelerin, yakın ilişkiler kurulmasına engel olmadığını birlikte kanıtlayacağız” ifadelerini kullandı.