Ekrem İmamoğlu: “Kanal İstanbul’un çevresinde en fazla araziyi Araplar aldı”

Ekrem İmamoğlu: “Kanal İstanbul’un çevresinde en fazla araziyi Araplar aldı”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul ile oluşan arazi rantıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. İmamoğlu, 2011 yılından beri Kanal İstanbul’un güzergahında meydana gelen arazi satışlarında en fazla araziyi 3 Arap şirketinin aldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili basın toplantısında yaptığı açıklamalardan önemli bir ayrıntı dikkat çekti. İmamoğlu, 2011 yılından bu yana Kanal İstanbul’un güzergahındaki arazi alımlarında en büyük payın üç Arap şirketinde olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2011'den bu yana Kanal İstanbul'da 30 milyon metrekare arsa hareketi olmuş. 30 milyon metrekare Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa büyüklüğü demek. En büyük arazisi olan ilk üç şirket, Arap şirketi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın proje’ olarak lanse ettiği Kanal İstanbul2un açıklanmasının ardından bölgede oluşan arazi hareketleri ve gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar dikkat çekmişti. Son olarak Katar Emiri’nin annesi Şeyha Monza’nın Kanal İstanbul’un güzergahından 44 dönüm arazi alması bölgedeki rant ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Arapların İstanbul’dan aldığı arazilerin toplam büyüklüğünün 2 milyon 504 bin metrekareye ulaştığını söylemişti.