Ekrem İmamoğlu: "Köprü tek başına bir çözüm gibi sunuluyor"

Ekrem İmamoğlu: "Köprü tek başına bir çözüm gibi sunuluyor"
İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, "Tek başına bir köprü çözüm gibi sunuluyor. Daha yeşil, daha mutlu, yoksulluğun olmadığı, gurur incitmeyen yardım anlayışına dayalı, insana dokunan projeler üreteceğiz' dedi.

İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, iş insanı Nazif Hekim'in kurduğu, Tuzla'daki ''Ölü Adam Köpek Aşevi''ni ziyaret etti.

İmamoğlu, Hekim'in, ''Hayvanlara borcumuz var. Onları kendimize alıştırdık, dilenci yaptık'' sözlerine, ''Siyaseti de böyle vicdanlı yaptık mı tamamdır'' yanıtını verdi.

Daha sonra kamyoncu esnafıyla bir araya gelen İmamoğlu, ''Projeleriniz'' neler sorusunu, ''Toplumun tüm kesiminin beklentileri var. Tek başına bir köprü çözüm gibi sunuluyor. Daha yeşil, daha mutlu, yoksulluğun olmadığı, gurur incitmeyen yardım anlayışına dayalı, insana dokunan projeler üreteceğiz'' şeklinde yanıt verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Tuzla turuna, iş insanı Nazif Hekim'in kurduğu, 'Ölü Adam Köpek Aşevi''ni ziyareti ile başladı. İmamoğlu, Hekim'den yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yaklaşık 16 yıldır sokak hayvanlarını beslediğini belirten Hekim, ''İlk olarak yaralı bir yavru köpeği tedavi ederek başladım. Sonra empati yaptım. Kendi çocuklarımı düşündüm ve hayvanlara borcumuz olduğuna karar verdim ve böyle bir çalışma içine girdim'' dedi. İmamoğlu ise Hekim'e, ''Anlattıklarınız karşısında sözler yetersiz kalıyor, konuşamıyorum. Biz de bu vicdanla yola çıktık. Siyaseti de böyle vicdanlı yaptık mı tamamdır. Bu şehirdeki iyi ve eksik taraflarımızı göreceğiz. Sizlerden de ders alacağız'' şeklinde karşılık verdi.

Buradan Tuzla SS 192 Kamyoncular Derneği'ne geçen İmamoğlu, esnafın sorunlarını dinledi. İmamoğlu, ''Anne tarafından dedem ve dayım kamyoncuydu. Aylarca gelmediği olurdu. Yolunu gözlerdim hediye için. Sizi dinleyen bir yönetim olacağız. Koltuğun sahibi olmayacağız. Ev halkınıza selam söyleyin. Çocukların ve hanımefendilerin de ihtiyaçlarına cevap vereceğiz'' dedi.

"SEÇİMDEN SONRA DA BERABERİZ"

İmamoğlu, ''Her seçimde adaylar geliyor, vaatlerde bulunuyor. Sonra kimse yüzümüze bakmıyor. Kamyoncunun sorunları belli. Sizin vaatleriniz nedir'' sorusuna, ''Bu bir yerel seçim. Partimizin bir önceki genel seçimde sunduğu vaatleri var. Bizim de şehir içi taşımacılığıyla ilgili hazırlıklarımız var. Açıkladığımızda mutlu olacaksınız. Söz verilince yapılmalı. Yapacağım sözleri vereceğim. Seçimden sonra da beraberiz'' yanıtını verdi.

İmamoğlu, ''İstanbul projeleriniz nelerdir'' sorusunu ise, ''Kritik bazı konular var. Toplumun tüm kesiminin beklentileri var. Tek başına bir köprü çözüm gibi sunuluyor. Daha yeşil, daha mutlu, yoksulluğun olmadığı, gurur incitmeyen yardım anlayışına dayalı, insana dokunan projeler üreteceğiz' şeklinde yanıtladı.

"ODASINDA OTURAN BAŞKAN OLMAYACAĞIM"

Söz alan bir kamyoncu da İmamoğlu'na, ''Bizlere randevu verecek misiniz'' sorusunu yöneltti. İmamoğlu bu soruya da ''Randevu vermemek olmaz. Odasında duran başkan olmadım. Yerinde konuşmayı tercih ederim. Burada da dinleyeceğiz. İnsanların bir araya gelip çözüm üretmesinden yanayım'' yanıtını verdi. İmamoğlu, kamyoncu esnafıyla toplu fotoğraf çektirdi.