Ekrem İmamoğlu mazbatasını alırken, havuz medyası derin uykuda!

Ekrem İmamoğlu mazbatasını alırken, havuz medyası derin uykuda!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almak için Çağlayan’daki İstanbul İl Seçim Kurulu’na gelişi sırasında CNN Türk ve A Haber gibi hükümete yakın kanallar ile ‘Kamu yayıncısı’ TRT canlı yayına geçmedi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de oyların sayımının bitmesinin ardından mazbatasını aldı. İmamoğlu’nun mazbatasını almak için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu’na gitti. İmamoğlu’nun mazbatasını almak için Çağlayan’a gittiği sırada bazı haber kanalları son dakika yayınına geçerek Çağlayan’dan canlı yayın yaparken, hükümete yakınlığıyla bilinen bazı kanallar ise göremezden geldi.

İmamoğlu’nun Çağlayan’a gelişi sırasında NTV, Habertürk ve Halk TV gibi kanallar canlı yayına geçerken, yayına girmeyen kanallar arasında ilk dikkat çeken CNN Türk oldu.

fg-009.jpg

İmamoğlu, yerel seçim öncesinde CNN Türk’te katıldığı “Buket Aydın ile 40” programında, sandık güvenliği ile ilgili açıklama yaparken yayın kesilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘5.Uluslarası İyilik Ödülleri’ programına bağlanmıştı. CNN Türk’ün bu hareketi tepki çekmişti.

A HABER İTİRAZIN REDDİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Hükümete yakın A Haber kanalı ise İmamoğlu’nun mazbatasını almasını farklı bir bakış açısı ile gördü. Çağlayan’dan canlı yayına geçmeyen A Haber, AKP’nin Maltepe’de yaptığı itirazın reddedilmesini ön plana çıkartırken İstanbul İl Seçim Kurulu’nun kararına tepki gösterdi. Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT Haber de İmamoğlu’nun mazbatayı almasını canlı yayınına taşımayarak normal akışına devam etti.

İlgili Haberler