Ekrem İmamoğlu 'muhtarlık' projesini açıkladı

Ekrem İmamoğlu 'muhtarlık' projesini açıkladı
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan 961 muhtar ile bir araya geldi. İmamoğlu, programda muhtarlarla ilgili projelerini anlattı.

Son dönemde siyasetin, kutuplaşma ve partizanlaşma üzerinden yürütüldüğünü belirten İmamoğlu, ''31 Mart'ın tarihi bir an olduğunu belirten İmamoğlu, muhtarlara, ''Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar projelerim dışında konuşmayacağım. Kirli siyaset ve anlamsız siyasi çatışmaların tarafı olmayacağım'' sözleriyle seslendi.

31 Mart'ın tarihi bir an olduğunu kaydeden İmamoğlu, ''Bu tarihi hep birlikte yazacağız'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan 961 muhtar ile Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de bir araya geldi.

Muhtarlarla birlikte kahvaltı yapan İmamoğlu'na Şişli ve Sarıyer Belediye Başkanları Hayri İnönü ile Şükrü Genç de eşlik etti. İmamoğlu'nun masasında, temsilci sıfatıyla 2 kadın 2 de erkek muhtar yer aldı.

Muhtarlara, Şirin Mine Kılıç'ın kaleme aldığı, İmamoğlu'nun hayatını konu alan, ''Benim Sevgili Başkanım'' adlı kitabı hediye edildi.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASI

Kahvaltı sonrasında muhtarlara seslenen İmamoğlu, ''Sizleri demokrasinin başlangıç noktası olarak görüyoruz. En özgün demokrasi öznesisiniz. Sizin koşullarınızı sağlıklı hale getirmek, demokrasinin güçlenmesi anlamına gelir. Demokrasiye olan katkılarınızdan dolayı size hürmetimiz çok. Emeğinize sağlık'' dedi.

31 MART'A KADAR POLEMİK YOK

Geleceğe dair kararları muhtarlarla birlikte alacaklarını kaydeden İmamoğlu, ''Partizanlığın olmadığı, yerel duyguların ağır bastığı ortam yaratmalıyız. Ana gündemimiz çözüm olmalı.

Son dönemde süreç, kutuplaşma ve partizanlaşma üzerinden yürütülüyor. Bundan uzak kalıp, dünyanın en önemli ve güzel şehrini oluşturacağız. İstanbul, tarihi barındırdığı zenginliklerle kadim bir şehirdir. 'Kente ihanet' cümlesini kullanacak kadar kötü bir durum var demektir'' diye konuştu.

''31 Mart'a kadar polemikten uzak duracağım'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İstanbul dışında bir cümlem olmayacak. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar projelerim dışında konuşmayacağım. Kirli siyaset ve anlamsız siyasi çatışmaların tarafı olmayacağım.''

MUHTARLARIN SIRTINA TEK KURUŞ YÜKLEMEDİK

Beylikdüzü'nde muhtarlara ve muhtarlıklara yönelik hizmetlerinden örnekler veren İmamoğlu, ''10 muhtarlık binasının fiziki şartlarını düzelttik. Hangi siyasi görüşten olduğuna bakmadık. Muhtarlık binalarının yanına belediyenin çözüm merkezlerini konumlandırdık. Muhtarlara personel desteği sağladık. Muhtarların sırtına tek kuruş yük bindirmedik. Belediye ve muhtarlık arasında sıkı bir entegrasyon oluşturduk. Muhtarlara hak ettikleri gücü böyle verdik. Bunu tüm İstanbul'a yayacağımızın sözünü veriyorum'' dedi.

MUHTARLIKLARDA SOSYOLOG İSTİHDAMI

İmamoğlu, seçilmesi durumunda, İBB olarak, muhtarlara ve çözüm merkezlerinde ''Sosyal Destek Birimi'ni oluşturacaklarını belirtti. İmamoğlu, muhtarlara yönelik yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı:

''Sorunlara, bilimsel ve analitik çözümler üreteceğiz. Bu birimlerde 2 sosyolog istihdam bulunduracağız. Bu şekilde yaklaşık 2 bin kişiye iş olanağı sunacağız. Mahalle meclislerini yaygınlaştıracağız. Halkın sorunlarına, halkla birlikte çözüm üreteceğiz. Bu süreçte kenara itilen muhtarları, çözümün tam ortasına oturtacağız.''

İSTANBUL'UN SORUNU ANKARA'DAN ÇÖZÜLMEZ

İstanbul'un sorunlarının Ankara'dan karar alarak çözülemeyeceğini ifade eden İmamoğlu, yerinde çözümün en önemli formülleri olduğunu kaydetti. İmamoğlu, ''Hayati kararları hep birlikte alacağız. Bize ulaşım kolaylaşacak. Beraber hayaller, sorumluluklar ve çözümler üreteceğiz. Bu şehrin en önemli hazinesi 15 milyon yaşayanıdır. Yaşadığı hayata dair sözü olan herkesi sürece dahil edeceğiz'' diye konuştu.''

39 İLÇEDE 'KAYMAK TABAKA'

İmamoğlu, İstanbul'un 5 temel sorununu, ''Erişebilirlik, kent yoksulluğu, planlama, çözüm merkezleri ve yüksek yaşam kalitesi'' olarak sıralayan İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: ''İstanbul'un 39 ilçesinin 'kaymak tabaka' olduğu bir şehir yaratacağız. İstanbul'da bir kaos süreci var.

Yüzde 70 bu şehirde yaşamak istemiyor. Tam tersi olması gerekirken durum bu. 31 Mart tarihi bir andır. Bu tarihi hep birlikte yazacağız.'' İmamoğlu, konuşmasının ardından muhtarlarla anı fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu, muhtarların ardından Merter Green Park Otel'de, ''Malatyalılar Bulaşması''na katıldı.