Ekrem İmamoğlu suikast iddialarının perde arkasını anlattı, İBB Başkanını nasıl uyardılar?

Ekrem İmamoğlu suikast iddialarının perde arkasını anlattı, İBB Başkanını nasıl uyardılar?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki suikast girişimi iddialarıyla ilgili konuştu. “Yalnız berbere bile gitme” uyarıları sonrası valiliğe tebliğde bulunduklarını belirten İmamoğlu, kendisini bire bir uyaran bir kamu görevlisinin olmadığını ancak iddiayla ilgili yazıyı gördüğünü ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki suikast girişimi iddiasıyla ilgili Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

* Hayatıma normal devam ederken, baktım ki fazla uyarıyorlar. ‘Yalnız berbere gitme’ gibi… Ekipler bekliyordu. Uyarılar sıklaşınca ‘Bir şey mi var ‘ dedim. Böyle bir ihbar ulaştırılınca valiliğe tebliğde bulunduk.

* ‘Mümkün olduğu kadar yalnız hareket etmeyin’ dediler. Programımı değiştirmedim. ‘Bunlar olur’ diyerek işimize gücümüze devam etti. Evet, böyle bir yazı geldi. Ben yazıyı gördüm.

* Bana 10-15 gün önce arkadaşlar tebliğini yaptı. Ancak bir kamu görevlisi bire bir beyanda bulunmadı. Günün sonunda görevimizi yerine getirdik. Diğer iddialarla ilgili boyutu bilemiyorum.

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklama olmadığını söyledi. Onu bilemiyorum. Emniyet’in gönderdiği bir istihbarat dışında bir tehdit almadım.

 

İlgili Haberler