Ekrem İmamoğlu'ndan AKP'ye İstanbul tepkisi

Ekrem İmamoğlu'ndan AKP'ye İstanbul tepkisi
56 İl Başkanı ile ortak basın açıklaması düzenleyen İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Sandık başkanlarını atayan onlar şaibe var diyen yine onlar" diyerek AKP'nin İstanbul itirazlarına tepki gösterdi. İmamoğlu, Bahçeli'nin açıklamalarına da cevap verdi.

Kesin olmayan sonuçlarla birlikte İstanbul seçimlerini önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, CHP'li 56 il başkanı ile birlikte düzenlediği ortak basın açıklamasında AKP'nin İstanbul itirazlarına tepki göstererek, "Atadıkları sandık kurulu başkanları var, partilerinden üyeler var. Biz orada azınlığız iki partiyiz. Vatana millete hesap veremezler"  ifadelerini kullandı.

"Suçlu arıyorlarsa neden aynaya bakmazlar" diyen İmamoğlu, geçmişteki seçimlerde de şaibe var mı sorusunun akıllara düştüğünü söyledi.

Bahçeli'nin "yeniden seçim" açıklamalarına da cevap veren İmamoğlu, "16 milyonun öyle bir derdi yok. Sözlerinin hiçbir anlamı yok" şeklinde konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi;

"Seçimle ilgili, seçimden önce birçok şüphe ile bizim seçime girdiğimiz doğru. Ama topluma sıfır şüphe mesajlarını veren kurumları hatırlatayım size: En başta YSK, sonra AK Parti. Bizim tek yaptığımız şey seçim sürecinde maksimum duyarlı bir organizasyon yapmak. Ama ne olduysa seçim günü tüm ortamı hazırlayan bu kurumlar bugün seçimi kaybettiler diye her unsuru sorgularken niçin suçluyu ararken aynaya bakmazlar anlamış değilim.

Benim aklımın ucuna dahi gelmeyecek hususlarda başvurular var. Bazı başvurularda sandıkta geçmişte neler dönmüş acaba diye tereddüte düşmüyor değilim."

"VATANA MİLLETE HESAP VEREMEZLER"

"Atadıkları sandık kurulu başkanları var, partilerinden üyeler var. Biz orada azınlığız iki partiyiz. Vatana millete hesap veremezler.

Akıl tutulması yaşamasınlar, bu memleketin bu güzel şehrini bütün dünya takip ediyor. 145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz. Elbette hatalar olur ama çok büyük hataları memleket kaldıramaz. Ben sağduyulu insanlara kendi partileri içerisinde tavır ve davranışları konusunda dikkat etme konusunda uyarıyorum. Bu seçimin sonucu belli. Bu sonucu sokak da kabul etmiş durumda.

Bu saat itibariyle VAR sistemi kabul etti, hakem golü verdi, tribünlerdeki her iki takımın taraftarı da alkışlıyor, ortada iki oyuncu sahada mızıkçılık yapıyor. Gülüyorum ben buna..."

BAHÇELİ'YE YANIT

(Bahçeli'nin seçim tekrarı sözleri hakkında) "Bazı sözleri anlayamıyorum. Literatürüm yetmiyor. O zaman biz her iki ayda bir seçim yapalım. 5 senede 7 seçim yaptı. Ekonomisi yandı bitti kül oldu. İnsanlar partizanlaştı. Bıraksınlar da bu insanları eğitelim. Sokakla toplumla ilgilenin.

Seçimin meşruiyetini beş yıl boyunca sayın Yavuz ve onun gibi kaybeden birkaç kişi tartışacak. 16 milyonun öyle bir derdi yok. Sözlerinin hiçbir anlamı yok.

Ben medyayı tehdit etmedim. Tehdit benim hayatımda, ruhumda olmayan bir şey. Ama şunu yaptım. Bazı kurumlara ne kadar itibarlı olduklarını hatırlattım. Soyadlarıyla anlattım. Bu ülkeye iş, istihdam ürettiklerini hatırlattım. Medya kurumlarına sahip olmakla sadece bize karşı değil ailelerine karşı da sorumlu olduklarını hatırlattım. Sahip oldukları kurumların da bu ülke tarihinde önemi var. Öyle bir medya kurumunun adil olmayan şekilde hizmet vermesine üzüldüm. Bunu söyledim o kadar. Onlar bunu nasıl algıladılar bilemem."

İlgili Haberler