Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a: “İşsizlik ortamının en büyük ortağı"

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a: “İşsizlik ortamının en büyük ortağı"
Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın "Belediye iş bulmaktan ne anlar?" sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu, Binali Yıldırım için, "Şuanki işsizlik ortamının en büyük ortağı" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Yerel Kalkınma Platformu üyeleri ile Avcılar'daki düğün salonunda bir araya geldi.

İktidar partisine mensup belediyelerin yol, köprü, tünel yapmakla övündüklerini belirten İmamoğlu, “Biz de yaparız. Hem de kralını yaparız. Hiç kuşkuları, en ufak endişeleri olmasın. Bir yol, tünel, köprü yapmak bir mühendislik ve finans işidir. Ben projeci bir adamım. Hayatım öyle geçti. Dünyanın en iyi mühendislik hizmetini nereden alacağımı bilirim. Finans bulacak kabiliyetimiz de var. Bu ayrı bir şey. Ama günümüz belediyeciliğinde önemli olan insana hizmet” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK İNSANLARI DİNLEMEMİŞ”

Belediye başkanı olduktan sonra 5 yılda 150 bin insana istihdam sağlayacağını ifade eden İmamoğlu, “Sayın Binali Yıldırım, ‘Belediyenin işi iş bulmak mı? Belediye iş bulmaktan ne anlar?’ diyor. ‘İnsanlara iş bularak ekonomideki durgunluğu çözemezsin’ diye beyanı var. Hak veriyorum. Neden hak veriyorum. Belediye başkanı olarak insanları dinlememiş. Çünkü belediye başkanı olanlar bilir ki, son yıllarda, kapınızı çalan 100 kişiden 50’si iş istiyor.” diye konuştu.

“YILDIRIM, GELİŞEN İŞSİZLİK ORTAMININ EN BAŞ ORTAĞI”

Binali Yıldırım’ın işsizlikle ilgili durumun farkında olmadığını belirten İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden durumun farkında değil? Çünkü bugünkü işsizliği yaratan yönetim kadrosunun en kıymetli yerinde, ya birinci ya da ikinci koltuğunda oturdu. Aslında gelişen işsizlik ortamının en baş ortağı. Böyle bir ortamda bulunan insanın, belediyenin istihdam yaratabileceğini kavraması beklenemez.”

İlgili Haberler