Ekrem İmamoğlu’ndan Büyükçekmece tepkisi

Ekrem İmamoğlu’ndan Büyükçekmece tepkisi
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde götüren Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de yaşanan ‘Sahte seçmen’ tartışmaları ve polisin yaptığı kontrole tepki gösterdi.

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde götüren Ekrem İmamoğlu. AKP'nin ‘Organize usulsüzlük' yapıldığını iddia etmesi sonrasında polislerin kapı kapı gezdiği Büyükçekmece'de yaşananlara tepki gösterdi. İmamoğlu, "Hukuken böyle bir hakları yok. Böyle beyan ettikleri gibi bir nüfus hareketi yok. Altını çizerek söylüyorum, yalan" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"(Mevlüt Uysal'a) Ne kadar yakın çevresi varsa oraya nakletmiş, peşinden severek mi gelmiş bilemem… Cumhurbaşkanı ve Binali Yıldırım’ı yanıltıyor. Buna hakları yok. Dünyaya bizi rezil ediyorlar.”

“İnsanları rencide edecek bir süreç yaşatıyorlar Büyükçekmece'de. Büyük bir yanlış içerisine düştüklerini görüyorum. Cumhurbaşkanı ve Yıldırım'ı yanılttıklarını görüyorum. Koltuklarının bekasının derdine düşmüş insanların bu şekilde davranmaya hakkı yoktur. Dünyaya rezil oluyoruz. “

“Kaybettiğiniz bir seçim üzerinden uydurma beyanlar üzerinden süreci manipüle etme, daha kötüsü ne biliyor musunuz? Büyükçekmece sokaklarında polisimizi de meşgul ederek, adres adres dolaşıp, akrabalarım var, beni arayıp ‘Ne kadar ayıp bir şey ‘ diyorlar. Hukuken böyle bir hakları yok. Böyle beyan ettikleri gibi bir nüfus hareketi yok. Altını çizerek söylüyorum, yalan.”

"Tiyatrolar buna iyi çalışırlar, bolca skeç yapılır.”

"Buradan çıkan sonuçla bunu engelledik. Fırsat tanımadık. Ne mutlu bize. Aynı zamanda yine sayın rakibimiz olan Sayın Binali Yıldırım’ı ve cumhurbaşkanımızı aldattıkları için süreç içerisinde hesap vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

"Türkiye topraklarımızda Osmanlı döneminde sandıkla tanıştığı gün birinci meşrutiyettir. Demokrasi gelince aklımıza ne gelebilir. Birinci meşrutiyet 1876’da ilan edilmiştir. Yaklaşık dememin kastı bu. Meşhur 93 harbi çıkınca da, yaklaşık 145 dedim. Burada ne aradığınızı ben bilmem ama demokrasi sandık mücadelesidir. Abdülhamit Han bu toplumun demokrasiyle tanışmasına imkan tanımıştır. Bizim toplumumuzu sandıkla buluşması. Dediğim gibi 1908’de de ikinci süreci başlatan Abdülhamit Han’dır. Hâlâ da o mücadeleyi veriyoruz.

MEDYAYI TEHDİT ETTİĞİ İDDİALARINA YANIT

“Benim ruhumda, öfke, kin olmaz. Allah esirgesin. Ailelerinizin itibarlarını kötülemeyin dedim. Hatırlatıyorum size sadece dedim. Ne nefret, ne öfkeyle, hele hele tehdit, hiçbiri benim ruhumda olmaz. Ailelerine, geçmişlerine yanlış yapmamalarını söyledim.”

“SORUMLUSU KİMSE HESAP VERSİN”

"Yasa, kanun, uygulama o kadar net ki. Halbu ki bir başka şey var bahsedilen seçmen listeleriyle ilgili her şey yapılmış, netleşmiş. Başka bir husus var. YSK demiş ki kardeşim hayali, seçmen yoktur, listelerimiz nettir. İlgili bakanlıklar demiş ki sistemimiz pırıl pırıl. Güvence veren devletin tüm unsurları şimdi niye ağlıyor? Sorumlusu kimse hesap versin. Ne tesadüftür ki bahsedilen ilçe seçim kurulu da Sayın Cumhurbaşkanının ailesinin bir ferdi.”