Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a '77 gün' tepkisi

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a '77 gün' tepkisi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Kanunu için görüşleri alınmak üzere 11 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Beştepe’ye gittiklerini hatırlatarak, "Bu süreci Fuat Bey’in yönetmesi konusunda talimat verdi. 77 gün geçti, yapılan bir tane sıradan bir Whatsapp grubu." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

İBB’de CHP’nin kadrolaştığı iddialarına yanıt veren İmamoğlu, “CHP’nin içinden insanlar da var. Geçmişte AK Parti’nin içinde olmuş insanlar da var. Biz toplumu kucaklamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ben CHP’nin has bir evladıyım.” diyen İmamoğlu, “Benden kimse partizanlık beklemesin. Adil bir şekilde anlattığımda herkesin vicdanı bunu kabul ediyor. Adil olduğunuz zaman partili arkadaşlarınızda da karşılık bulacak.” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, “Ben ‘İBB’den partizanlığı söküp atacağım’ demiştim, onu yapıyorum şu anda.” diye konuştu. İBB’de her kesimden insanın görev alacağını dile getiren İmamoğlu, “Saadet Partili de alacak, İYİ Partili de alacak, HDPli de alacak.” dedi.

“77 GÜNDE WHATSAPP GRUBU”

Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun değişmesi konusunda yapılacak çalışmalarda belediye başkanlarının da görüşlerinin alınması için bir komisyon oluşturulması için 11 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Beştepe’ye gittiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Hazırlanacak olan kanun taslağına hep birlikte katkı sunmak istiyoruz. Biz üç isim saydık. AK Parti 6 isim saydı. Bu süreci Fuat Bey’in yönetmesi konusunda talimat verdi. 77 gün geçti, yapılan bir tane sıradan bir Whatsapp grubu.” dedi.