Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Bunun neresini anlamıyorsunuz?"

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Bunun neresini anlamıyorsunuz?"
Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kimin parasını kime veriyorsun?" sözlerine cevap verdi.

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ''Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe itirazım var'' diyerek, kısa, orta ve uzun vadeli ''yoksullukla mücadele'' programlarını açıkladı.

İstanbul'u bu üç sarmaldan çıkarmak zorunda olduklarının altını çizen İmamoğlu,  şöyle konuştu:''İstanbul'u yönetenler bu 3 konuda umursamaz tavır içinde. Hani bazıları, 'Kimin parasını kime veriyorsun' diye celalleniyor ya. Onlara ve 'Bütçesini nerede bunun' diye soranlara söyleyeyim. Tek tek çalıştık. Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için, İstanbullu'nun parasını, İstanbul'un yoksuluna dağıtıyorum'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim'deki The Marmara Otel'de, ''İstanbul'da Yoksullukla Mücadele Çözümlerimiz'' başlıklı bir basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu, toplantıya katılan basın mensuplarının ellerini tek tek sıktı. ''Günaydın demediğim kaldı mı'' diyerek konuşmasına başlayan İmamoğlu, anlatımların görsel sunumla destekledi. İmamoğlu, yapacakları ''yepyeni başlangıçla'' İstanbul'un kronik sorunlarını tek tek çözeceklerini vurguladı. ''Ama her şeyden önce, bütün sorunların kesiştiği, her sorunun altında yatan o büyük beladan kurtulmak, İstanbul'u açlık, yoksulluk ve işsizlik sarmalından çıkarmak zorundayız'' diyen İmamoğlu, İstanbul'u yönetenlerin açlık ve yoksulluk karşısında umursamaz bir tavır sergilediğini kaydetti. İmamoğlu, ''Ben buna itiraz ediyorum ve her sabah açlığa, yoksulluğa, işsizliğe uyanan on binlerce İstanbullu'nun derdine çözüm bulmayı, İBB Başkanı olarak öncelikli görevim, sorumluluğum, borcum kabul ediyorum. Sizlere söz veriyorum. İstanbul'da insanca bir yaşam için gerekli gıdaya, temel sağlık hizmetlerine, okula, kreşe erişemeyen hiç kimse kalmayacak. İstanbul'un imkanlarını tüm İstanbulluların hakça ve adaletli bir şekilde paylaşmasını sağlayacağız'' dedi.

"İHTİYACI OLANIN AYAĞINA GİDECEĞİZ"

''Kimsenin bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz ihtiyacı olanın ayağına gideceğiz'' diyen İmamoğlu, şehrin açlık, yoksulluk, işsizlik sorunlarını, Yoksullukla Mücadele Programı'yla çözeceklerini vurguladı. İmamoğlu, söz konusu programla kısa vadede açlık ve yoksulluğa acil müdahaleyi, orta vadede, sosyal politikaları arttırarak yaygınlaştırmayı ve işsizliği azaltmayı, uzun vadede ise yoksulluk yaratan mekanizmaları ortadan kaldırmayı amaçladıklarının altını çizdi.

"İSTANBULLULARIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ"

Dar gelirli İstanbullular'ın yaşamlarını, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Paketleriyle' kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten İmamoğlu, ''Bir yandan da hayat pahalılığı ile mücadele edeceğiz. Göreve gelir gelmez, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlara harcadığı parayı 3 katına çıkaracağız'' İstanbulluları 4 farklı destek paketinden yararlandıracağız'' dedi. İmamoğlu, bu paketleri sofra, geçim, eğitim ve evlilik destek paketleri olarak sıraladı. İmamoğlu, bu paketleri şöyle detaylandırdı:

"BUNUN NERESİNİ ANLAMIYORSUNUZ?"

- ''Sofra Destek Paketi'' sayesinde, İstanbul'da hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Açlık sınırının altındaki aileler ekmeğe, süte ve damacana suya para ödemeyecek; bu temel gıdaları dert etmeyecek. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırı altında gelirle yaşamaya mahkum edilen her aile Halk-Ekmek ve Halk-Süt satış noktalarından ihtiyacına göre ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Ücretsiz damacana suyu alacak. Hani bazıları, 'Kimin parasını kime veriyorsun" diye celalleniyor ya. Onlara ve 'Bütçesini nerede bunun' diye soranlara söyleyeyim. Tek tek çalıştık. Sofra Destek Paketi'nin yıllık maliyeti, yaklaşık 52,5 milyon TL'dir. Bu paranın, İBB bütçesi içerisindeki payı yalnızca binde 2'dir. İBB bütçesinin binde 2'sini alacağım ve açlık sınırının altındaki ailelere vereceğim. Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul'un yoksuluna dağıtıyorum!

"MAHALLE ÇÖZÜM MERKEZLERİ KURULACAK"

- ''Geçim Destek Paketi''yle, İstanbul'da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2020 liraya kadar aylık destek sağlayacağız. Hiçbir geliri olmayan, asgari ücretle geçinmeye mahkum edilen veya İstanbul koşullarında geçinemeyen yoksul aileler bu destekten faydalanacak. Bunun için ailelerin bir yere başvurmasına da gerek olmayacak. İstanbul genelinde İhtiyaç Araştırması yapacağız. Bu aileleri biz tespit edeceğiz. Ardından, kuracağımız ''Mahalle Çözüm Merkezleri''ndeki sosyal hizmet uzmanları tarafından süreci takip edeceğiz.

"KAYIRMACILIK YOK"

- ''Aile Geçim Desteği''; ''Gelir Desteği'', ''Çocuk/Öğrenci Desteği'' ve ''Yaşlı/Hasta/Engelli Desteği'' olarak üçe ayrılıyor. Her bir desteği birbirinden ayrı olarak hesaplıyoruz. Desteklerin miktarı toplandığında, ihtiyaç sahibi ailenin alacağı ''Aile Geçim Desteği'' miktarına ulaşılıyor. Yani, ''Gelir Desteği'' ile, eve giren para ve evin ihtiyacına göre asgari ücrete kadar ailelere destek olacağız. Kayırmacılık yok! Adaletsizlik yok! Kimse görmeden; veren el, alan eli bilmeden bu yardımları yapacağız. ''Aile Geçim Desteği''ni, geçim yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara ödeyeceğiz.