Ekrem İmamoğlu’ndan sandık güvenliği ile ilgili kritik açıklama

Ekrem İmamoğlu’ndan sandık güvenliği ile ilgili kritik açıklama
İBB Başkanı Adayı İmamoğlu, sandık güvenliğini çok önemsediklerini belirtti. En donanımlı seçim merkezini kuracaklarını söyleyen İmamoğlu, “Sandık güvenliğinin birinci unsuru sandıkta insan bulundurmak. Bunu yüzde 100 sağlayacağız” dedi.

İmamoğlu’ndan sandık güvenliği ile ilgili kritik açıklama:

“En donanımlı seçim merkezini kuracağız”

Euronews’te Tuluhan Tekelioğlu’nun sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de giderek tırmandığına dikkat çektiği kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil için panzehir olduğunu söyledi. Kutuplaştırıcı yaklaşımların artarak sürdüğünü belirten İmamoğlu, “Bu bir seçim stratejisi olarak düşünülebilir ama millet artık usandı. Bu dili artık tercih etmeyecek. Tam tersini yapıyorum. İnanılmaz karşılık buldu. Toplum bunu sahipleniyor. Kimseyi ayırt etmeden ve samimi duygularla herkesi kucaklıyorum” dedi.

“İSTANBUL’DA EN AZ 1 MİLYON REFERANSIM VAR”

“Medya özgürlüğü sorununun olduğunu, ancak sosyal medyanın bu seçimde çok büyük rol oynayacağına inandığını kaydeden İmamoğlu, “Benim en önemli avantajım beni konuşacak insanların varlığıdır. Bence 350 bin nüfuslu Beylikdüzü beni İstanbul’a anlatacak. İlave cümleme ihtiyaç olmayacak. En az bir o kadar CHP’liler anlatacak. Beni 9-10 yıldır tanıyorlar ve seviyorlar. Kim olduğumu biliyorlar. Öte yandan hayatımda hep insan biriktirdim. İstanbul’da minimum 1 milyon referansım olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“EN DONANIMLI SEÇİM MERKEZİNİ KURACAĞIZ”

CHP seçmeninde seçim sistemine dair güvensizlik oluştuğu ve sandığa gitmeme eğilimi gözlendiği hatırlatılan İmamoğlu, bu konuda şunları dile getirdi: “Bence sandığa gitmemeyi eğilimine kapılanlar kararlarını çoktan değiştirdiler. İstanbul’da belki de insanların maksimum düzeyde oy kullandığı seçim yaşanacak 31 Mart’ta. Onlara çok büyük bir umut vereceğim ama umudun karşılığı olacak bu sefer. 1 Nisan’da gerçekten başka bir İstanbul’a uyanacaklar. Kazananlar kadar kaybeden gibi görünenler de sevinecek. Sandık güvenliğinin birinci unsuru sandıkta insan bulundurmak. Bunu yüzde 100 sağlayacağız. Daha da önemlisi mobilizasyon ağıyla tutanakların en kısa sürede bir merkeze ulaşmasını sağlayacağız. Belki de İstanbul’da ilk defa bu kadar donanımlı teknolojik alt yapısı olan bir merkezi kuracağız. Seçime 15-20 kala bütün İstanbul’a tanıtacağım.”

“İSTANBUL’DA EKSEN DEĞİŞMESİ YAŞANACAK”

“Basit, rutin bir seçim kazanmaktan bahsetmiyoruz. İstanbul’da bir eksen değişmesinden bahsediyoruz.” diyen İmamoğlu, şöyle dedi: “Yol haritası yok İstanbul’un; 2, 3 yıl sonrası bilinmiyor. 2050’sini planlamak zorundayız. İstanbul uçurumdan aşağıya yuvarlanmak üzere. Doğal koşulları, nüfus gelişimi, hava kirliliği, göçler, mülteci sorunu ve deprem riski birçok sorunu var. Kaosa dönük bir sistemle yönetilmekte. Şu anda İstanbul’u toplumun derin vicdanı koruyor. 1 Nisan’da oy vermeyenlerin de yönettiği bir İstanbul dönemi başlayacak.”