Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren trollere büyük şok! Ulaşımda yüzde 50 şartını kim kaldırdı?

Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren trollere büyük şok! Ulaşımda yüzde 50 şartını kim kaldırdı?
Korona virüs tedbirlerinde gevşeme gidilmesinin ardından ulaşımdaki yüzde 50 kuralı kalkarken, AKP'li troller de Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Ancak kararı belediyenin değil, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ortaya çıktı.

1 Haziran itibariyle yürürlüğe konan ‘normalleşme planı’ çerçevesinde kimi tedbirlerde gevşemeye gidildi. Salgın döneminde toplu taşıma araçlarında uygulanan yüzde 50 uygulaması da sona erdi.

Kararın ardından başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerdeki toplu taşıma araçlarında yoğunluk eski halini aldı.

Toplu taşımadaki kalabalığı kaydeden AKP'li troller, başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP'li belediyeleri ağır eleştirilere tuttu.

KARARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ALMIŞ

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, toplu taşıma araçlarında yüzde 50 uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililerle görüştüğünü ve kararın İçişleri Bakanlığı tarafından alındığını yazdı.

Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Konuyu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililerle görüştüm. Onlar da yolcuların durakta bekleyip, işe yetişemediklerine ilişkin şikayetlerin arttığından söz etti, buna karşın yüzde 50 kuralının uygulanmasının sağlık açısından önemini vurguladı.

'Bu durumda belediye kent içi ulaşım araçlarında %50 uygulamasına devam etmeniz söz konusu mu?' soruma verdikleri yanıt ise ilginçti:

'İçişleri Bakanlığı’nın kararı olduğu için bizim buna uymama gibi bir uygulamamız söz konusu olamaz. Toplum taşımada Bakanlık kararı neyse ona uymamız şart…' ”