Ekşili köfte tarifi, ekşili köfte nasıl yapılır. Ekşili köfte malzemeleri. Terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılır?

Ekşili köfte tarifi, ekşili köfte nasıl yapılır. Ekşili köfte malzemeleri. Terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye’nin dün yayınlananan bölümünde şefler yarışmacılardan ekşili köfte yapmalarını istediler. Peki, Ekşili köfte tarifi, ekşili köfte nasıl yapılır. Ekşili köfte malzemeleri. Terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

MasterChef Türkiye’nin 2 Kasım’da yayınlanan bölümünde ekşili köfte internette vatandaşlardan tarafından sıklıkla aranmaya başladı.

Ekşili köfte tarifi, Masterchef Türkiye’de  çok fazla soru ve tartışmaya sebep oldu. Ekşili köftenin köftesinde pirinç olur mu, olmaz mı? Ekşili köfte tarifi, ekşili köfte nasıl yapılır. Ekşili köfte malzemeleri. Terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılır?

EKŞİLİ KÖFTE MALZEMELERİ

300 gr kıyma

1 kahve fincanı bulgur (pirinç de eklenebilir)

1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

EKŞİLİ KÖFTE MALZEMELERİ

300 gr kıyma

1 kahve fincanı bulgur (pirinç de ekleyebilirsiniz.)

1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı) (bir daha yaparken salça eklememeye karar verdim)

Tuz, karabiber

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet patates

1 adet havuç

1 diş sarımsak

7 su bardağı su

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı yoğurt

Yarım kahve fincanı un

1 limon suyu

Üzerine yakmak için tereyağı

Kırmızı biber, kimyon ,nane,

Tuz

EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ

Kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

Tepsiye biraz un dökün.

Küçük Küçük köfteler yaparak unlu tepsiye atın.

Hepsi tamamlanınca tepsiyi sallayarak bütün köftelerin unlanmasını sağlayın.

Patates, sarımsak ve havucu doğrayın, az sıvı yağda 3-4 dakika çevirin.

Salçayı ekleyin onu da karıştırın.

Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca köfteleri ekleyin köfteler ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin.

Yoğurt, un, yumurta sarısını iyice çırpın.

İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin.

Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp ılıtın ve yemeğe ekleyin.

Tereyağını eritin ve kırmızı biber, nane ve kimyonu ilave edin.

Biraz yanınca yemeğin üzerine dökün. Afiyet olsun.

TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTENİN PÜF NOKTALARI

Tarifte kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin. Mümkünse iki kez çektirin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutacaktır.

Köfte harcını hazırlarken içerisine ufalanmış bayat ekmek serpiştirebilirsiniz.

Dilerseniz margarin yerine tereyağı kullanarak daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Terbiyeyi köftelerin içerisine bir anda eklemeyin. Alışması için azar azar koyun ve tahta kaşık ile karıştırın.

Servis etmeden önce birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

(Kaynak: haberler.com)