El Bab’a ilerleyiş sürüyor

El Bab’a ilerleyiş sürüyor
TSK’nın 24 Ağustos’ta başlattığı Fırat Kalkanı harekâtı sonrası Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus, Çobanbey ve civar köyler terör örgütü IŞİD’den temizlendi.

Harekatın 3’üncü aşaması olarak adlandırılan ve IŞİD’in Türkiye sınırına en yakın askeri üssü olan El Bab bölgesini IŞİD’den temizlemeyi amaçlayan operasyonun ikinci gününde Türk topçuları Barakatı’nı ve Kefergan’ı yoğun bir şekilde bombaladı.

Köylerdeki IŞİD mevzilerinin vurulmasının ardından kalkan toz bulutu köylerin üzerinden gitmedi. IŞİD’in Suriye içindeki üç binası da Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Hava harekatında, bölgede tespit edilen IŞİD’e ait üç bina hedef alındı. Binalar havadan atılan bombalarla yerle bir edildi.

ARAÇLARI GÖMDÜLER

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, IŞİD militanları güçlü motorlara sahip arazi araçlarına bomba düzenekleri kurarak ÖSO askerlerinin geçiş güzergâhlarında iş makineleri ile kazdıkları rampalara yerleştiriyor. Araçlara demir saçlar seren IŞİD saçların üzerini de toprakla kapatıp araçları kamufle ediyor. Tathumus köyüne yerleştirilen 3 IŞİD keskin nişancısı ÖSO askerlerinin ilerleyişini durdurdu. Bulundukları bölge tespit edilen keskin nişancılar hava harekatı ile etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda Kantara ve Tathumus IŞİD’den geri alındı. Kilis’in Arpakesmez köyü karşısındaki Karamezra, Savran, Kefarganni ve Yelbaba köylerindeki mevziler savaş uçakları tarafından ateş altına alındı.