Bir ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi yapacak

Bir ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi yapacak
El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinden sonra Hindistan’ında kripto para düzenlemesine gideceği iddia edildi. Ülke daha önceki düzenlemesiyle kripto para kullanımı yasaklamıştı.

Bir ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi yapacak

Shiftdelete’in the New Indian Express’den aktardığı habere göre, dünyanın en büyük 5. ekonomisi olan Hindistan, son yaşanan gelişmelerin ardından, nihayet kripto yasağını kaldırabilir.

HİNDİSTAN DA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Hindistan’daki çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre Hindistan, El Salvador’un Bitcoin’i tarihi bir şekilde kucaklamasının ardından bakış açısını değiştirdi. Hükümet Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasal bir varlık olarak tanımlamayı hedefliyor.

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) mevcut kripto para yasağını yeniden gözden geçirmeyi ve kripto düzenlemesini denetlemeyi planlıyor. Aynı zamanda ülkedeki kripto para sektörü temsilcileri, yeni düzenleme için Maliye Bakanlığı ile görüşüyorlar. Yeni tasarının kısa süre içerisinde Parlamento’ya sunulması bekleniyor.

HİNDİSTAN KRİPTO PARA YASAĞINI KALDIRABİLİR

Kısa süre önce Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto para birimlerinin yüksek volatilitesi nedeniyle kredi verenler tarafından kullanılmasını yasaklamıştı. Kısa bir süre önce, Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto para birimlerinin yüksek volatilitesi nedeniyle kredi verenlerin sanal para birimleriyle (kripto borsaları) ilgili şirketlerle çalışmasını tekrar yasaklamıştır.

Peki sizin bu konuyla ilgili düşünceleriniz neler? Sizce Bitcoin ve benzeri kripto para birimleri ülkeler tarafından kullanılmalı mı? Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Haberler