Elazığ depreminin ardından 'borçlar ertelensin' çağrısı

Elazığ depreminin ardından 'borçlar ertelensin' çağrısı
Elazığ'da meydana gelen ve Malataya'da da etkisini gösteren 6.8 şiddetindeki depremin ardından vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ertelenmesinin ardından, bankalara borçların da erteleme çağrısı yapıldı.

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 şiddetindeki deprem Elazığ ve Malatya'da birçok binanın yıkılmasına ve hasar görmesine neden oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşın ve esnafın borçları için, "Kamu ve özel bankalara olan kredi borçları da faizsiz ertelenmelidir" ifadelerini kullandı.

Palandöken, Elazığ’da meydana gelen ve çevre il, ilçelerde hissedilen yıkıcı depremin ardından devletin zarar gören esnaf, sanatkar ve işletmeler için kısa sürede harekete geçerek vergi ve sosyal güvenlik borçlarını 3 ay süreyle ertelediğini anımsattı.

TESK Başkanı "Borçlu olan vatandaşlarımız ile esnaf ve sanatkarlarımızın kamu ve özel bankalara olan kredi borçları faizsiz ertelenmelidir. İşini kaybeden esnaf ve sanatkarlara da işlerini yeniden kurma imkanı sağlamak için uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmelidir. En önemlisi depremin etkilediği iller afet programına eklenerek destek kredisi programına dahil edilmelidir" ifadelerini kullandı.