Elazığ'da AKP-MHP krizi: "Mazbatasını geri alın"

Elazığ'da AKP-MHP krizi: "Mazbatasını geri alın"
Yerel seçimlerin ardından Elazığ Palu'da belediye başkanı seçilen Efrayim Ünalan'ın mazbatasının geri alınması için MHP'den olağanüstü itiraz geldi.

Yerel seçimlerde Palu’dan Belediye Başkanlığına seçilen AKP'li Aday Efrayim Ünalan’la ilgili MHP İl Teşkilatı YSK’ya olağan üstü itirazda bulundu. 

İtiraza gerekçe olarak ise Ünalan'ın "Sahte fatura düzenlemekten" hakkında kamu davası açıldığı gösterildi. MHP'den yapılan açıklamalarda Ünalan'ın adaylığının düşürülmemesi için bazı siyasi isimlerin araya girdiği ve söz konusu davanın sümen altı edildiği iddia edildi.

Yapılan itirazın ardından mahkemeden gelecek karar beklenirken, Efrayim Ünalan da sosyal medya hesabından iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarafına yöneltilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Ünalan, tartışmalara neden olan davayı yalanlamazken hukuki sürecin devam ettiğini dile getirdi.

Ünalan'ın açıklamaları şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, şahsımla ilgili sürmekte olan hukuki bir sürece dair gerçek dışı bazı iddia ve karalamalar yayımlanmaktadır. Bahse konu olan hukuki süreç devam etmektedir, kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yaptığımı belirtir, saygılarımı sunarım."

İlgili Haberler