Elazığ'da deprem fırsatçılığı: Kiralar iki kat arttı

Elazığ'da deprem fırsatçılığı: Kiralar iki kat arttı
Elazığ'da meydana gelen depremde binlerce vatandaş evsiz kalırken, bölgede ev kiralarının iki katına çıktığı görüldü. Vatandaş, "Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük" dedi.

Elazığ’da 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan yüzlerce ev yıkıldı onlarca konut ise hasarlı olduğu için boşaltıldı. Yaşanan konut sıkıntısı bölgedeki kira fiyatlarını etkiledi.

Depremzedeler kentte geçici olarak kurulan çadırların yanı sıra okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksi derecelere düşmesi ile zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatlarının 2 katına yükseldiği öğrenildi. Daha önce semtine ve metrekaresine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatların 1500 ile 2 bin liraya yükseldiği belirtildi.

Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarını tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.

YÜKSEK FİYATA RAĞMEN KİRALIK EV YOK

Depremzedeler kabul ettikleri yüksek fiyatlara karşın ev bulmakta zorlanıyor. Birçoğu sokaklarda ev arayanlar, iki katına çıkan kiralara razı olmalarına rağmen ev bulamadıklarını ifade ediyor. Emlakçıları dolaştıklarını ve sonuç alamadıkları için sokak sokak kiralık ev aradıklarını anlatan bir depremzede, "Deprem öncesi 700 lira olan eve şimdi 1500 lira istiyorlar. Bin lira olan ev için de 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük" dedi.