Elazığ'da peş peşe depremler!

Elazığ'da peş peşe depremler!
Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin şiddetini 6.5 olarak revize etti. Deprem, Van, Malatya, Diyarbakır, Ordu, Hatay ve çevre illerde de hissedildi. Öte yandan çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde yerin 10 kilometre derinliğinde deprem meydana geldiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 18'i Elazığ'da, 4'ü de Malatya'da  olmak üzere 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgede binden fazla yaralı olduğu öğrenilirken, birçok binanın yıkıldığı depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Öte yandan Malatya'da arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

AFAD'ın son dakika geçtiği bilgilere göre, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. 1243 vatandaşın ise yaralandığı belirtildi.

3 KİŞİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesi'nde arama kurtarma çalışmaları 20. saatinde devam ediyor. Deprem nedeniyle yıkılan ve birbirine yakın iki binada AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarada, saat 17.30 sıralarında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

AFAD: 29 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1243 KİŞİ YARALANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 1243 kişinin de yaralandığını bildirdi. AFAD, 8 ildeki lojistik depolarından bölgeye 1689 çadır, 1656 yatak ve 9 bin 200 battaniye sevk edildiğini de açıkladı.

Elazığ şehir merkezinde 4 binanın yıkıldığı, AFAD ekiplerinin enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, Elazığ ile çevre illerde arama tarama çalışmalarının devam ettiği, yurtlarda kalanların da spor salonlarına alındığı aktarıldı. 

20200125-2-40497904-51500526-web.jpg
ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Gaziantep, Erzurum, Tunceli ve Erzincan'dan arama kurtarma ekipleri, yardım malzemeleriyle bölgeye gönderildi. Çevre illerin belediyelerinin yanında, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri de deprem bölgesine yardım gönderdi. 

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı yaptığı açıklamada, depremin ardından 5 ekibi destek için bölgeye gönderdiklerini söyledi. UMKE, Türk Telekom, itfaiye ve elektrik arıza ekiplerinin de bölgeye hareket ettiğini dile getiren Karslı, "Yaklaşık 100 kişilik ekibi bölgeye gönderdik. Yardım ve çadır malzemesi dolu 2 tır bölgeye hareket etti" dedi.

 

ART ARDA DEPREMLER

AFAD, Sivrice’de 5.4 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliğinin 7.03 kilometre olduğu belirtildi. Elazığ’ın Baskil ilçesinde ise saat 21.17’de yerin 10.62 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaşanan sarsıntıların ardından yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, gelişmeleri takip ediyoruz" dedi. 

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Hem sivil hem askeri olarak, tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şehir merkezlerimizde herhangi bir can kaybı olmadığı görülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yardıma her an hazır" dedi.

MEHMETÇİK DOKUZ NAKLİYE UÇAĞIYLA YARDIMA KOŞTU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), deprem bölgesine ihtiyaç duyulan malzemelerin ulaştırılması için dokuz nakliye uçağı ile 10 görev icra edildiğini açıkladı

"120 MİLYON KİŞİ ETKİLENMİŞ OLABİLİR"

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin yayınladığı haritada, depremden etkilendiği bildirilen bölgeler görselleştirildi. Avrupa Akdeniz Sismoloji ​Merkezi'nin açıklamasına göre, depremin 120 milyon kişi tarafından hissedilmiş olabileceği tahmin ediliyor. 

ADIYAMAN CEZAEVİ'NDEN NAKİL

Adalet Bakanlığı da Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumundaki hasarla ilgili bir açıklama yaptı. 

"İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır." 

"ULAŞIMA ENGEL DURUM YOK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da Turhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bölgede iletişim ve ulaşım kanallarının açık tutulması için gösterilen özene dikkat çekti. Turhan, şunları kaydetti: Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halindedir. Hava, kara ve demir yollarımızda ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değildir. Yardımların ivedilikle ulaştırılması için iletişim ve ulaşım yollarının açık tutulmasına azami özen gösterilmektedir.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"

Yetkililer afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi ve yolların acil yardım araçları için boş bırakılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

DEPREM BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Depremin ardından bölgeden gelen ilk görüntüler şöyle:

20200124-2-40492790-51490975-web.jpg

20200124-2-40493004-51491330-web.jpg

20200124-2-40493228-51491642-web.jpg

İlgili Haberler