Elazığ'da Meral Akşener Coşkusu

Elazığ'da Meral Akşener Coşkusu
MHP Genel Başkan adayı Akşener, Elazığ'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Elazığ Gazi Caddesi'nde vatandaş buluşan Akşener, kalabalıktan dolayı yürümekte zorlandığı görüldü.

Yeniçağ / HANİFE AÇIKALIN- BÜNYAMİN ÖZTÜRK / ELAZIĞ

MHP'de yaklaşan kurultay öncesi Genel Başkanlığın güçlü isimlerinden Meral Akşener'in anadolu ziyaretleri devam ediyor. Denizli, Afyon, Uşak, Aksaray'dan sonra Elazığ'a giden Akşener halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

BİNLERE ARAÇLIK KONVOY

Akşener'i havalimanında karşılayan vatandaşlar, şehir merkezine kadar binlerce araçlık konvoy oluşturdu. Araç kuyruğundan dolayı trafiğin durma noktasına geldiği Elazığ'da, Gazi caddesi'nde vatandaşla buluşan Akşener yoğun ilgiden yürümekte zorlandığı görüldü.

akşener-konvoy.jpg

TRAFİK BÖYLE KİLİTLENDİ

 

aksener-elazig.jpg

12805997_10153997340142767_9164061087108212314_n.jpg

12803110_1148153348558694_4828421844401578592_n.jpg

ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE

Akşener, önceki gün Şırnak’ın İdil ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Musa Yılmaz’ın havalimanında cenazesini bekleyen ailesi ile de bir süre görüştü. Şehit yakınlarına sabır dileyen Akşener, şehir merkezine gitmek üzere hava limanından ayrıldı. 

akşener-şehit-annesi.jpg

MEŞVERET TÖREMİZDE VAR

Basın mensuplarının soruları üzerine kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Akşener "Valiler eli ile partimizin kapatılması sadece ihtilal dönemlerinde oluyordu. Şimdi bizatihi genel merkez tarafından yapılıyor.” dedi. Akşener şunları kaydetti: "Kongre talebimiz var. Bir büyük kurultay talebimiz var bizlerin. 548 üst kurul delegemiz imza verdi. Bunların büyük çoğunluğu il başkanları, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimizden oluşuyor. Genel merkezden bu talebimizi 548 imzanın karşılığı olan ülkücü iradeye uyma bekledik. Ama maalesef bizi önce mahkemeye gönderdiler, bir süre sonra, o süre geçtikten sonra mecburen Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gittik. Mahkeme sonuçlarını beklerken 16 il başkanımız birden bire 3'er, 5'er sadece görevden alınmadılar, parti kapatıldı. Bazı illerimiz de, ilçe başkanlarımız da, onların da kapıları kapatıldı. Bu bizim hiç alışık olmadığımız bir şeydir. Meşveret töremiz de vardır bizim. Kurultay töremiz de vardır bizim. Şartları yerine getirmiş bir delege sayısı, üst kurul delegelerinin iradesi neticesinde şartlar yerine gelmiş hukuki süreç tamamlanıyor. Buna rağmen hayır da hayır, yapmayacağız da yapmayacağız gibi bir kanaat var. Ve buna karşı il başkanlarımız hem görevden alınıp, hem partimizin kapatıldığı bir süreç. Valiler eli ile partimizin kapatıldığı, sadece ihtilal dönemlerinde oluyordu. Şimdi bizatihi genel merkez tarafından yapılıyor. O nedenle ben de sırasıyla illerimizi dolaşıyorum.”

aksenr-001.jpg