Elazığ'da umutlu bekleyiş sürüyor

Elazığ'da umutlu bekleyiş sürüyor
Elazığ Sivrice merkezli deprem nedeniyle 29 vatandaşımız yaşamını yitirirken, depremden saatler sonrasında ise mucizeler yaşanıyor. Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar 43 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

Merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü. Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak No:9'da bulunan 28 daireli 4 katlı bina da çöktü. Binadan ilk aşamada arama kurtarma ekipleri 14 yaralıyı çıkararak hastaneye ulaştırdı. 4 katlı apartmanın enkazından 12 yaşındaki bir çocuk sağ çıkarıldı.

Son olarak arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucu, Mustafa Paşa Mahallesi'nde 65 yaşındaki Ayşe Yıldız, enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

ocuk-enkaz.jpg

ENKAZ ALTINDAN TELEFONLA ARADI

Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’da bir çok binanın yıkıldı. Malatya’da enkaz altında kalan kimsenin olmadığı bilgisi verilirken depremin merkez üssü Elazığ’da 38 kişi yıkılan binaların altında kaldı. Sabah saatlerinde Elazığ’ın iki mahallesinde iki aile ile iletişime geçildi.

14 SAAT SONRA KURTARILDI

Mustafapaşa mahallesindeki 4 katlı Kalay apartmanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ile telefonla iletişime geçerek oğulları Muhammet Faruk Çelik, Zeki Ahmet Çelik ve eşi Azize Çelik ile birlikte enkaz altında kaldıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi. Cengiz Çelik’in telefonla yaptığı tarif üzerine aileye ulaşan ekipler ailenin oğullarından birini enkazdan çıkardı.

5 KADIN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

Kalay apartmanının enkazından sabah saatlerinden bu yana 5 kadın sağ olarak çıkarıldı. Ekipler ilk olarak Gülsüm İnce’ye ulaştı. İnce, saat 07.30 sularında enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Saat 09.35 civarında ise bu kez ekipler Hatun Yamış’a ulaştı. Enkazdan sedye üzerinde çıkarılıp ambulansa bindirilen Yamış’ın hareket ettiği görüldü.

Saat 10.40 civarında ise adı öğrenilemeyen bir kadın daha enkazdan kurtarıldı. Ambulansa bindirilen kadının sedye üzerinde el salladığı görüldü.  Saat 11.00 sularında ise iki kadın daha enkazdan peş peşe sağ olarak çıkarıldı.

20200125-2-40497929-51500638-web.jpg

3 KİŞİLİK DİŞLİ AİLESİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Elazığ Maden’e bağlı Gezin’de yer alan bir başka enkazda ise 3 kişilik Dişli ailesi ile sesli iletişim kuruldu. Çalışmalarını hassas cihazlarla sürdüren ekipler, dinlemenin ardından bir kişinin daha sesini duydu. Çalışmaları bu noktada yoğunlaştıran ekipler, birinci katta moloz yığını haline dönüşen enkazda kuyu açarak yaptıkları titiz çalışmanın ardından, Meriç Dişli’ye ulaşıldı. Depremden 11 saat 15 dakika sonra 08.10’da yaralı olarak çıkarılan depremzede, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Bir süre sonra ise arama kurtarma ekipleri Meriç Dişli’nin eşi 6 aylık hamile olan Pınar Dişli ve 12 yaşındaki oğlu Miraç Dişli enkazın altından sağ olarak kurtarıldı. Ancak, enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, hastanede hayatını kaybetti. 

Pınar Dişli'nin ambulansa alınmasının ardından, yakınları ambulansa doğru koştu. Acil ekiplerinin, hamile olması nedeniyle dikkatli şekilde çıkardığı Pınar Dişli'nin ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı.  

DİLEK APARTMANINDA 2 KİŞİYE DAHA ULAŞILDI

Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan ve depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki erkek çocuğun kurtarıldığı Dilek Apartmanı enkazında hassas dinleme cihazı ve dedektör köpekler ile yapılan çalışmalarda sabah saat 06.00 sıralarında biri kadın 2 kişiye ulaşıldı. Bölgede tamamen sessizliğin sağlanmasının ardından hassas cihazlarla yapılan son dinlemede, depremzelerin bulundukları mevkisini belirleyen ekipler, açtıkları kanaldan kurtarma çalışmalarına yön verdi. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.

KALAY APARTMANINDAN 3 KİŞİ SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

Gece saat 01.00 sıralarında ise Mustafapaşa Mahallesi Kalay Apartmanı enkazında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde biri kadın 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.

elazig-foto-dha.jpg