Elektrik ve akaryakıtta bir kötü haber de Cemal Enginyurt'tan geldi

Elektrik ve akaryakıtta bir kötü haber de Cemal Enginyurt'tan geldi
DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt "Savaş çıktı, ekonomi zarar gördü algısı işe yaramaz. Hiçbir tedbir almadınız. Buğday, doğalgaz, akaryakıt ve elektrik tekrar zamlanacak" dedi.

Hükümete sert tepki gösterdi 

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal sonrası dünya piyasaları alt üst oldu. Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin tutumuna karşı tepki gösterdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrası, özellikle krizde olan Türkiye ekonomisi de çatışma ortamından etkileniyor. Rusya’nın işgali sonrası iç piyasada Türk Lirası değer kaybetti. Dolar kuru ve altın fiyatları rekor üstüne rekor tazeledi. Küresel bazda brent petrol, doğalgaz fiyatları rekor seviyelerine çıktı.

AKARYAKIT VE ELEKTRİK FİYATLARI ZAMLANACAK

Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Enginyurt,  “Savaş çıktı, ekonomi zarar gördü algısı işe yaramaz. Adama sorarlar! Savaş ben geliyorum diyordu, siz ne tedbir aldınız? Hiçbir tedbir almadınız, alacak haliniz yok. Buğday, doğalgaz, akaryakıt ve elektrik tekrar zamlanacak. Olan millete olacak. Savaşa hayır” dedi.

İlgili Haberler