Elektrikçiler kablo değişimi için yaptıkları kazıda buldu. 900 yıldır gizli duruyordu

Elektrikçiler kablo değişimi için yaptıkları kazıda buldu. 900 yıldır gizli duruyordu
İngiltere’de kablo değiştirmek için çalışma yapan elektrikçiler, 900 yıldan bu yana gizli kaldığı düşünülen orta çağ tüneli keşfetti. Keşfin, kazının çok başında gerçekleştiği açıklandı.

Elektrikçiler kablo değişimi için yaptıkları kazıda buldu. 900 yıldır gizli duruyordu

İngiltere’de elektrikçilerin kablo değiştirmek için başlattığı kazı çalışması sırasında keşfedilen orta çağ tüneli, görenleri hayrete düşürdü.

Rebuplic World’de yer alan habere göre The Western Power Distribution (WPD) şirketinden müteahhitler, olağanüstü keşiflerini yaptıklarında Monmouthshire''daki Tintern''de kazı çalışmalarına yeni başlamıştı. 4 fit (yaklaşık 1,22 metre) yüksekliğindeki tuğla tünelin aşağı yukarı 900 yıl öncesinden kalma olduğu düşünülüyor.

YAKINLARINDA MANASTIR KALINTILARI VAR

Tünelin bulunduğu vadinin yakınında, 1131''de kurulan Gotik manastır Tintern Manastırı''nın kalıntıları var. Ancak WPD, geçidin herhangi bir resmi araştırma haritasında gösterilmediğini ve yerel sakinler ya da yetkililer tarafından bilinmediğini ifade etti.

WPD teknisyeni Allyn Gore, "gizli" tünel hakkında daha fazla bilgi edinmek için "yıllarca" arkeolojik araştırma yapılması gerekebileceğini söyledi.

Bu arada Gore''un ekibi, kazmaya başladıkları hendeği geri doldurdu ve kablolarını başka bir yere taşıyor.

“ÇOK HEYECAN VERİCİ VE ETKİLEYİCİ”

Kazı ekibinin başında bulunan Gore, daha önce kazılar sırasında "bu kadar heyecan verici ve etkileyici" bir şey görmediğini söyledi

Gore "Tünel sistemi, bir patikanın altına saklanmış, Angiddy Çayı''na paralel ilerliyordu ve vadi boyunca çay yolunu izliyor gibi görünüyordu; yüzyıllardır farkında olmadan üzerinde yürünmüş olabilir" dedi.