Elektrikli otomobillerin tertemiz olduğu kanıtlandı

Elektrikli otomobillerin tertemiz olduğu kanıtlandı
Birçok kişi elektrikli otomobil modellerinin göründüğü kadar temiz olmadığını iddia ediyordu. Elektrikli otomobillerin tertemiz olduğu yapılan bir çalışma ile kanıtlandı.

Donanım günlüğü’nde yer alan habere göre, elektrikli araçlar herkes tarafından kabul görmüyor. Özellikle bazıları bu tür yeniliklere karşı olduğunu ifade ediyordu. Karşı olanların en büyük argümanlarından birisi de elektrikli araçların karbon emisyonuna neden olduğu ile ilgiliydi. Aslında buradaki esas nokta elektrikli otomobiller için kullanılan elektrikti.

Bazıları bu elektriğin çok daha kötü şekillerde üretildiği için çevre kirliliğine neden olduğunu düşünüyordu. Mesela kömür üzerinden elde edilen elektrik enerjisi bu tür otomobilleri kirli hale getiriyordu. En azından komplo teorisyenlerinin fikirlerinin bu yönde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yapılan yeni bir araştırma bunun tam tersini gösterdi.

TEMİZ DENEBİLECEK OTOMOBİL 
Yapılan araştırmalar sonucunda elektrikli araç modellerinin standart içten yanmalı motor kullanan otomobillere göre çok daha temiz olduğu ortaya çıktı. Bu araştırma için birçok bilim insanı çalıştı ve sonuç olarak temiz denebilecek otomobil modellerinin elektrikli olduğu görüldü.
Yapılan araştırmalara bakıldığında elektrikli otomobiller diğer içten yanmalı araçlara göre yüzde 60 civarında daha çevirici. Avrupa Birliği ülkelerinde elektrikli araçlar içten yanmalı araçlar ile kıyaslandığında yüzde 66 oranında daha temiz. ABD ise bu konuda Avrupa birliği ile benzer bir sonuca sahip.
ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE SAĞLIYOR
Çin elektrikli araçlarda yüzde 45 oranında daha temiz bir çevre sağlıyor. Hindistan’da bile oran yüzde 34 seviyelerinde. Elektrikli araçların önümüzdeki yıllarda kesin olarak dominant model olacağını söyleyebiliriz. Peki sizce elektrikli otomobiller gerçekten de bu kadar temiz mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler