Eli silah tutan bütün Türklerin aşılanması ve aşısız Afgan savaşçılar!

Eli silah tutan bütün Türklerin aşılanması ve aşısız Afgan savaşçılar!

ABD, Afganistan''dan askerî kuvvetlerini çekiyor. Erdoğan-Biden görüşmesinde, Kabil Havaalanı''nda güvenliği sağlamak Türkiye''ye ihale edildi. Bu görüşmede, ABD''nin Afganistan''da kullandığı yerel güçlerin ne olacağı konusu da görüşülmüş olmalı ki bunlar gruplar halinde İran''ı geçerek Türkiye''ye gelmeye başladı! Kimlerin Türkiye''ye gideceğine, ABD''nin Kabil elçiliğinde karar verildiğine dair haberler var.

***

Türkiye''ye gelenlerin bir kısmının Özbek ve Türkmen yani Türk kökenli olması, bizi gerçekçi değerlendirme yapmaktan alıkoymamalı. Çünkü gelenlerin tamamının Afganistan''daki iç çatışmalarda kullanılmış, eli silah tutan yaşta erkekler olduğu çok net… Her isteyen gelemiyor! Bir de İran''ın, kendi topraklarının böyle bir organizasyonda kullanılmasına izin vermesi düşündürücü. Öyle ya İran''ı Doğu''dan Batı''ya geçerek geliyorlar. Bir başka konu daha var. ABD, Suriye''de IŞİD bayrağı altında kullandığı savaşçıların binlercesini, Kabil''e göndermişti. Şimdi Afganistan''dan çekilirken, bunları ne yaptı? Suriye yerine, Afgan kılığında Türkiye''ye mi gönderdi? Yoksa bu savaşçıları, Türkiye''de mi kullanmaya karar verdiler?

***

Afganistan, dünyanın iki önemli uyuşturucu merkezinden biridir. Afganistan ile New York arasındaki uyuşturucu trafiği ABD''nin örtülü askeri operasyonlarının maliyeti için kullanılmaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afganistan''da uyuşturucu elde etmekte kullanılan bitkilerin ekim alanları, ABD işgali sırasında beş kat arttı" demişti. Şimdi Afganistan''da uyuşturucu tarımı bütünüyle Taliban''ın kontrolüne bırakılmıştır.

BBC "Taliban nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi?" başlıklı bir inceleme yayınladı ama yazıda "1990''ların başında, Pakistan''ın istihbarat servisi birçok ''mücahit''e kendi topraklarında, sınır bölgelerinde dinî ve askerî eğitim verdi. Bu öğrenciler, yıllar sonra Taliban''ın temelini oluşturacaktı. Pakistan, eğitimler sırasında öne çıkan, başarılı ve cesur gördüğü öğrencileri de ABD''nin bölgedeki yetkililerine tanıttı" deniliyor ve konu burada kesiliyor.

Ben tamamlayayım; o günlerde "Taliban''ın 200 komutanı Pentagon''da eğitildi" başlıklı haberler vardı...

***

Şimdi Afganistan''dan gelen Türkmenlerden biri, bir gazeteciye "Türkiye bize kimlik verdi" dediğine göre bu, insani değil siyasi bir operasyondur!

Zeytinburnu sahilinde kollarında Türk bayrağı bulunan askerî kamuflaj kıyafetleri ile dolaşan bu savaşçıların Türkiye''de silahlandırılması da mümkündür! Öyleyse bu savaşçılar, Türkiye''de hangi amaç için kullanılacaktır?

Erdoğan, aslında doğrusunu söyledi ve "Türkiye''nin Taliban inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" dedi.

Daha ne desin? "Taliban, tıpkı PYD gibi Pentagon güdümlü bir örgüt olduğuna göre NATO ordusu sayılır. Biz de NATO üyesi olduğumuza göre…" diyecek değildi herhalde…

***

ABD, Afganistan''dan sonra, Irak''taki son askerlerini de çekmeye karar verdi. Suriye''den çekilmeyi de tartışıyorlar. Aynı ABD, Türkiye sınırındaki Dedeağaç''a ise 400 tank indirdi. Kimileri, bu tankların, Türkiye''den Avrupa''ya göç akınını durdurmak için kimileri de Yunanistan''ı bir Türkiye saldırısından korumak için getirildiğini söylüyor! "ABD''nin Türkiye sınırına 400 tank yığması, Karadeniz''e güvenli olarak çıkmak içindir" diyenler de var.

Lafı uzatmayalım; bu tankların hedefi, İstanbul''dur, Türkiye''dir! ABD, güneyde PYD devletini de kurmuştur. Yani Türkiye''yi çapraz kuşatmaya almıştır. Eli silah tutan aşısız insanlar Türkiye''ye sokulurken, eli silah tutan 12 yaşından büyük bütün Türklerin aşılanmak istenmesi, akıl sahiplerini hiç mi düşündürmüyor.

Yazarın Diğer Yazıları