Elif Çakır MHP'deki referandum çelişkisini yazdı

Elif Çakır MHP'deki referandum çelişkisini yazdı
Bahçeli'nin dünkü grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada referandumda "evet" diyecekleri yönündeki beyanından sonra ters düştüğü sağ kolu Semih Yalçın, MHP'deki referandum çelişkisini Kabataş yalanını ortaya atan Elif Çakır'a anlattı.

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, bugünkü yazısında “Devlet Bahçeli sağ kolu ile ters mi düştü?” şeklinde algıya neden olan çelişkili açıklamalarla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

“Sosyal medyasından asosyal medyasına kadar ‘Bahçeli’nin sağ koluyla ters düştüğü’ yönünde haberlerle deyim yerindeyse ortalık yıkıldı. Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ı aradım ve ‘ters mi düştünüz ne oldu?’ diye sordum.

Sayın Semih Yalçın’ın cevabı şöyle oldu:

‘Benim Genel Başkanımla ters düşmem, O’nun hilafına bir açıklamada bulunmam mümkün mü? Biliyorsunuz birkaç gün önce bir mülakat verdim. Ancak mülakatta söylediklerimden farklı yorumlar çıkartıldı. Birkaç gündür yapılan tartışmalar da benim birebir söylediklerimin üzerinden değil, cımbızla çekilen sözler üzerinden yapılıyor. Nitekim mülakatın yayınlandığı gün bağlandığım televizyon kanallarında ve medya kurumlarında bu durumu açıkladım. Partimin görüşü ortada. Biz ‘revize edilmiş parlamenter sistem’den yanayız. Bu bizim görüşümüz. Ancak asıl bu milletin ne diyeceği önemli. Ayrıca neden referandumda sanki ‘evet’ çıkacakmış gibi tek seçenek konuşuluyor? Neden diğer seçenek konuşulmuyor? Biz önce Meclis’e gidelim, konuyu siyaset kurumu çözsün; çözemiyorsa millet çözer diyoruz. Biz halka gitmekten korkmuyoruz ve halkın hakemliğine razıyız diyoruz. Son sözü millet söylemeli diyoruz. Çarpıtmanın bir anlamı yok. MHP’nin referanduma gidelim demesinden, millete gidelim demesinden rahatsız olanlar ısrarla MHP’ye yönelik bir algı operasyonu yürütüyorlar. ”

İlgili Haberler