Elif Kesler’in hayatını kocası kararttı. Mahkemenin kararı pes dedirtti

Elif Kesler’in hayatını kocası kararttı. Mahkemenin kararı pes dedirtti
Samsun’da 10 yıllık eşi Elif Kesler’i (30) döverek, tek gözünü kaybetmesine neden olan 33 yaşındaki Mehmet Kesler'e ‘eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan yargılandığı davada ‘iyi hal’ indirimiyle 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Protez gözle hayata tutunmaya çalışan Elif Kesler ise karara sert tepki gösterdi.

DHA'da yer alan habere göre, Samsun'da yaşayan 30 yaşındaki Elif Kesler, 10 yıllık eşi Mehmet Kesler tarafından şiddete uğradı. Eşinin tek gözünü kaybetmesine neden olan 33 yaşındaki Mehmet Kesler'e ‘eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan yargılandığı davada ‘iyi hal’ indirimiyle 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ARALARINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Olay, geçen sene 29 Aralık gecesi, Bafra ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşandı. 10 yıldır evli olan Elif -Mehmet Kesler çifti arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet Kesler eşini dövdü. Ardından da kadını, otomobille Bafra Devlet Hastanesi'ne götürdü.

KOCASI TUTUKLANDI, KENDİSİNE PROTEZ GÖZ TAKILDI

Burada ilk müdahalesi yapılan 3 çocuk annesi Kesler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Soruşturma başlatan polis ekipleri ise, Mehmet Kesler'i gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Kesler, tutuklandı. Gözüne aldığı darbe sonucu görme yetisini kaybeden Elif Kesler'in sol gözü, ameliyat ile alındı. Yerine protez göz takıldı.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Mehmet Kesler hakkında ‘eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan Bafra 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Kesler, davanın karar duruşmasında, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme, cezayı, tutuklu sanığın pişmanlığını göz önüne alarak, ‘iyi hal’ indirimi ile 9 yıl 4 aya indirdi. Sanığın, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

"BU NEYİN İYİ HALİ?"

Protez gözle hayata tutunmaya çalışan ve 3 çocuğuyla kiraladığı evde yaşayan Elif Kesler, “11 yıl ceza almıştı ama iyi hal indirimi verdiler. Bu neyin iyi hali? Ben gözümü kaybettim, dünyam karardı. Bu karara itiraz ediyorum ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Bana dünyaları verseniz gözüm geri gelmeyecek. Benim canıma kast etmiş birine iyi hal indirimi veriyorlar, bu adaletsizlik. Karara itiraz ettik. İnşallah en ağır cezayı alır. Her duruşmada ‘pişmanım’ dediği için indirim aldı. Olayın ardından ameliyatlar geçirdim, sol gözümde hiç ışık yok ve ameliyatların ardından gözüme protez takıldı. Beni çok zorluyor. Bir tarafımı göremediğim için sürekli insanlara çarpıyorum. Bu duruma alışamadım, gözüm görecekmiş gibi geliyor ama her sabah uyandığımda gerçekle yüzleşiyorum. Ölene kadar bu duruma alışamayacağım. Çocuklarım için ayakta durmaya çalışıyorum” dedi.

"BENİM ÖLMEMİ Mİ İSTİYORLAR?"

Boşanma davasının henüz karara bağlanmadığını söyleyen Kesler, “Neredeyse bir yıl olacak, bizi neden hala boşamadılar, anlayamıyorum. Benim ölmemi mi istiyorlar? Ben gözümü kaybettim ama dava hala sürüyor. Karşı taraf bir sonraki duruşmada tanık dinletecekmiş, benim en büyük tanığım gözüm. Çocuklarımın da ifadesi alındı, o geceyi ve kendilerine uygulanan şiddeti anlattılar. Lütfen artık bizi boşayın. Duruşmalarda hakim, ‘Görüyor musunuz?’ diye soruyor. Bu sorular, beni derinden yaralıyor. Bütün raporlar ellerinde ama bana bunu soruyorlar. Protez gözümü çıkarmama ve elime almama rağmen ‘Görüyor musun?’ diyorlar. Ben yaşamak istiyorum artık nefes almak istiyorum, artık boşanmak istiyorum. Bu insandan tamamen kurtulmak ve ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Duruşmalara girdikçe o anı hatırlıyorum” diye konuştu.