Elif Şafak’ın kitabında da skandal ifadeler ortaya çıktı

Elif Şafak’ın kitabında da skandal ifadeler ortaya çıktı
Abdullah Şevki’nin skandal kitabı Zümrüt Apartmanı adlı kitabındaki skandal satırları gündemdeki yerini korurken, Elif Şafak’ın Mahrem adlı kitabında da çocuk istismarını normalleştiren ifadeler bulunduğu ortaya çıktı.

Abdullah Şevki’nin," Zümrüt Apartmanı" kitabında yayımladığı çocuk istismarına ilişkin ifadelerin gün yüzüne çıkması Türkiye'de şok etkisi yaratmış, kamuoyundan gelen yoğun tepki sonucu söz konusu şahıs gözaltına alınmıştı.

Henüz olay gündemdeki sıcaklığını korurken benzer ifadelerin Elif Şafak tarafında da kullanıldığı ortaya çıktı.

Elif Şafak’ın yazdığı ”Mahrem" isimli "kitabının 238, 239 ve 240. sayfalarında " Elif Şafak’ın Abdullah Şevki’yi aratmayacak iğrençlikte satırlar kaleme aldığı görüldü. Çocuk istismarına açıkça yer verilen kitabın hali hazırda bir çok online satış sitesinden de satımına devam edildiği tespit edildi.

Abdullah Şevki’nin skandal kitabı sosyal medyada tartışılmaya devam edilirken önemli isimlerde de kitapla ilgili tepkiler geldi. 2000 yılında Metis Yayınlarından, 2016 yılında da Doğan Kitap tarafından basılan kitaba bugüne kadar neden her hangi bir tepki verilmediği merak konusu oldu. 66. baskısı yapılan kitabın Türkiye Yazarlar Birliği'nden en iyi roman ödülü aldığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler