Elinde tutan paraya para demeyecek! Üreticiler müjdeyi verdi... Altın yılını yaşıyor

Elinde tutan paraya para demeyecek! Üreticiler müjdeyi verdi... Altın yılını yaşıyor
Zonguldak'ta fındık tüccarlığı yapan Tekin Denizhan, fındık fiyatlarına ilişkin konuştu.

Fındık, dünyada yaygın olarak yetiştirilen sert kabuklu meyveler arasında önde gelen bir üründür. Fındığın kültür çeşitleri, Türkiye, İtalya, ABD, Azerbaycan, İspanya, Gürcistan gibi birçok ülkede yetiştirilmektedir. Ancak uluslararası ticaret ölçeğinde fındık üretimi yapan ülke sayısı sınırlıdır. Dünya fındık üretiminin %69'u Türkiye tarafından gerçekleştirilmektedir. Türkiye, dünya fındık ihracatında da lider konumda olup, toplam ihracatın %61'ini temsil etmektedir.

ELİNDE TUTAN PARAYA PARA DEMEYECEK

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındık tüccarlığı yapan 59 yaşındaki Tekin Denizhan, fındık fiyatlarının gelecekte 125 TL'yi görebileceğini ifade etti. Denizhan, fındık sezonunda 96 TL'ye satılan fındığın fiyatının ilerleyen dönemlerde 125 TL'ye çıkabileceğini belirtti.
2024 yılının Ocak ayı itibariyle bu fiyatın oluşabileceğini söyleyen Denizhan, "Elinde fındığı tutan altın yılını yaşar. Ciddi bir talep var, fındık yok satıyor. Dünya pazarında ülkemizde üretilen fındığa da ciddi bir talep var. Türkiye için Fındık çok önemli bir ihracat ürünü. O açıdan fındık yok satıyor. Talebin yoğun olduğu Türk fındığının yerini başka bir ülkenin fındığının dolduramayacağını açıkça görüyoruz. Onun şu an oluşan fiyatların, gelecek sezon daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bizim beklentimiz yılbaşında 5 dolar üzerine çıkması" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar