Elitistler Alman aşısı olurken diş macunları çalınmasın diye alarmlı kutuların içinde. Yürek yakan gerçek bu!

Elitistler Alman aşısı olurken diş macunları çalınmasın diye alarmlı kutuların içinde. Yürek yakan gerçek bu!
Türkiye'de alım gücünün giderek düşmesi ve zamlı ürünlerin artmasıyla çalınma riskine karşı marketlerde önlem almaya başladı. Marketlerde kilitli kutularda satılan ürünler kervanına diş macunları da katıldı.

Berkay Bigeç - Caner Altan / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Ekonomik kriz ve işsizliğin artmasıyla birlikte artan fiyatlar da vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Alım gücünün gittikçe düşmesiyle çalınma riskine karşı marketlerde önlem almaya başladı.

DİŞ MACUNLARI DA ARTIK KİLİTLİ SATILIYOR
Geçtiğimiz yıllarda uygun fiyatlardan her vatandaşın ulaşabileceği diş macunları artık hem pahalı hem de çalınma riskine karşı kilitli kutularda satılıyor.

Diş macunlarının kilitli kutularda satıldığını gören vatandaşlar ise "bu noktaya geldik mi? Önceden ziynet eşyaları kilitli kutulara, kasalara saklanırdı. Şimdi diş marketlerde diş macunu kilitlenmiş" diye duruma tepki gösterdi.

ARTIŞI YENİÇAĞ GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Diş macunlarındaki fiyat artışını geçtiğimiz günlerde Yeniçağ gündeme getirmişti. 45-55 hatta 69 liraya kadar fırlayan diş macunları çıkan haberlerden sonra "indirim" adı altında fiyatları düşürülmüştü. 65 TL’ye fırlayan diş macununun yüzde 69 indirim ile 20 TL’ye kadar düşmüştü.