Tesla'nın CEO'su ile Apple'ın CEO'su arasında yaşandı, Elon Musk en mahrem sırrı açıkladı

Tesla'nın CEO'su ile Apple'ın CEO'su arasında yaşandı, Elon Musk en mahrem sırrı açıkladı
Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketi bir ara Apple’a satmayı düşündüğünü ancak Apple CEO’su Tim Cook’dan randevu alamadığını açıkladı. Şirketi şu anki değerinin 10’da 1’ine satmayı düşündüğünü söyleyen Musk’ın Tesla’sının piyasa değeri 616 milyar dolar ve sadece bu yıl yüzde 665 değer kazandı.

Apple’ın 2024’te otomotiv sektörüne gireceği iddiasının ardından Tesla CEO’su Elon Musk, “Zor döneminde şirketi satmak istedim, Apple CEO’sundan randevu alamadım.” dedi.

ŞU AN 616 MİLYAR DOLAR

Şu an Tesla’nın piyasa değeri 616 milyar doları buldu. Musk, o dönem geniş kitlelere hitap eden ilk araçları olan Model 3’ün en karanlık günlerini yaşadığını da hatırlattı. 

SADECE BU YIL YÜZDE 665 DEĞER KAZANDI

Ancak o günlerden beri dünyanın en değerli otomobil üreticisi haline gelen Tesla’nın hisseleri sadece bu yıl yüzde 665 değer kazandı. Bu arada Musk’ın tweet’i Apple’ın kendi elektrikli otomobilini piyasaya sürmeyi düşündüğü haberlerinin ardından geldi.

APPLE 2024’TE PLANLIYOR

Reuters Apple’ın sürücüsüz araç teknolojisinde mesafe katederken 2024 yılında kendi geliştirdiği pillerle binek araç üretimine başlamayı hedeflediğini yazdı. Buna göre Apple 2014 yılından beri Titan adlı proje kapsamında sıfırdan otomobil geliştirme çalışmaları yürütüyor. Geçmişte Tesla’da da çalışan Doug Field 2018 yılında projenin başına geçmişti.

BATARYA TASARIMI MENZİLİ ARTIRACAK

Apple’ın araç geliştirme çalışmaları hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Reuters’a şirketin projede mesafe katettiğini ve tüketicilere yönelik araç üretimine başlamayı hedeflediğini söyledi. Kaynaklardan biri Apple’ın araç stratejisinin temel unsurlarından birinin maliyetleri radikal şekilde düşürecek ve araç menzilini artıracak batarya tasarımı olduğunu ifade etti.

ISI SORUNUNA ÇÖZÜM

Apple’ın aracı montajını başka bir şirkete yaptırmayı değerlendirdiğini belirten kaynak Apple’ın ısı sorunu olan lityum-iyon piller yerine lityum-demir fosfat (LFP) piller tercih edeceğini de söyledi.

ZORLU RAKİP OLACAK

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess, Apple’ın otonom araç sektörüne girişinin, otomobil sektöründe geleneksel rakiplerden daha büyük zorluk oluşturacağını belirtti. Diess, profesyonel iletişim ağı LinkedIn’de, akıllı telefon üreticisi  Apple’ın tüketiciler için 2024’e kadar otonom araç geliştireceğine yönelik haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“SINIRSIZ ERİŞİM SAYGI UYANDIRIYOR”

Apple’ın otonom araç sektörüne girişinin, otomobil sektöründe  geleneksel rakiplerden daha büyük zorluk oluşturacağını belirten Diess, “Sektörümüzdeki değişimi kesinlikle hızlandıracak ve yeni beceriler getirecek yeni rakipler bekliyoruz. İnanılmaz değerleme ve kaynaklara hemen hemen sınırsız erişim, bizde büyük saygı uyandırıyor” dedi.

Kaynak: Milliyet