Elon Musk ''saniyesinde üzerine giderdim'' diyerek uzaylılar ile ilgili bildiklerini açıkladı

Elon Musk ''saniyesinde üzerine giderdim'' diyerek uzaylılar ile ilgili bildiklerini açıkladı
TESLA'nın kurucusu Elon Musk, uzaylılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, "Herhangi bir uzaylı medeniyetin var olduğuna işaret eden hiçbir şey görmedim. Bunun üzerine saniyesinde atlayan ilk kişi olurdum ama böyle bir kanıt görm

Mars'taki gelişmelerin ardından insanlığın en fazla merak ettiği soruların başında, uzayda başka canlıların var olup olmadığı geliyor. Uzayda gerçekleştirdiği çalışmalarla bilinen Musk'tan yeni açıklamalar geldi. 

Independent Türkçe'nin atardığına göre Musk, "Herhangi bir uzaylı medeniyetin var olduğuna işaret eden hiçbir şey görmedim. Bunun üzerine saniyesinde atlayan ilk kişi olurdum ama böyle bir kanıt görmedim" dedi.

Buna karşılık Musk diğer gezegenlerde gelişen ancak uzay yolculuğu teknolojisine doğru atılım yapamamış veya bu gelişmeden önce varlığı son bulmuş uzaylı medeniyetlerin yaşamış olmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Musk, "Kendi galaksimizde ve diğerlerinde, bir süre gelişen ama sonra yavaş yavaş çöken... bir sürü ölü medeniyet varsa şaşırmam" dedi.

SpaceX CEO'su, eski Mısırlılar, Sümerler ve Babillileri de içeren medeniyetlerin hepsinin bir zamanlar yaşadığını ve büyük teknolojiye eriştiğini ama sonra yok olduğunu, teorik bağlamda benzer hadiselerin diğer dünyalarda da yaşanmış olabileceğini aktardı. 

"LOCH NESS CANAVARI SAÇMALIĞINA KAPILAMAYIZ" 

UFO görme hadiseleriyle ve uzaylılara dair nasıl düşünmemiz gerektiğiyle ilgili fikri sorulan Musk, bu tür olayların insan yapımı nesnelerle veya doğal olaylarla açıklanması ihtimalinin, uzaylı teknolojisiyle açıklanması ihtimalinden çok daha yüksek olduğunu söyledi. 

Musk, uzaylı faaliyetlerini fotoğrafladığını öne sürenlere atıfla, "Dinle adamım, fotoğraf çözünürlüğünün en az 7/11'lerin (24 saat açık uluslararası market zinciri -ed.n.) ATM'leri kadar iyi olması gerekir. Bu Loch Ness Canavarı saçmalığına kapılamayız... en az iPhone 6 seviyesinde" dedi.

Mars'ta kendi kendine yeten bir şehirden de bahseden Musk, gezegende kurulacak olası bir şehrin, Dünya'dan gelecek kaynakların Mars'a ulaşamadığı durumda da dayanıp dayanamayacağının kendi kendine yetme sorunu olduğunu bildirdi. 

Musk ayrıca, Marslı medeniyetlerin "tehlikeli" olacak "küçük minik karakollar" şeklinde başlayacağını ifade etti. Mars'taki yeni hudutlara dair konuşan Musk, önceliklerin itici santral, güneş enerjisi, demir madeni rafinerileri ve gıda üretimi olacağını söyledi.

Bu önceliklerin inişten sonraki 30 yıl içinde, gezegenin yaşanabilir kılınmasına başlamadan önce, kendi deyimiyle "endüstrinin temelleri" olacağını belirten Musk, Mars'ın belki "eğlenceli" olmasa da "büyük bir macera" olacağını öne sürdü.