Elon Musk tarih vererek açıkladı. İnsanların Mars'ta yaşayacağı evin fotoğrafını gösterdi

Elon Musk tarih vererek açıkladı. İnsanların Mars'ta yaşayacağı evin fotoğrafını gösterdi
ABD'li girişimci Elon Musk'ın Twitter hesabından bir takipçisine verdiği yanıt sosyal medyanın gündemine oturdu. Musk, Mars'a giden ilk insanların cam kubbelerde yaşayacağını söyledi. Mars'ın yaşanılabilir bir gezegene dönüştürülmesinin ise epey uzun zaman alacağını belirtti.

Webtekno'da yer alan habere göre, Tesla ve Spacex şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Mars'ta yaşama dair bilgiler verdi.

Astronomiaum adlı bir Twitter hesabı, kısa süre önce dünyanın en zengin 3. insanı haline gelen Elon Musk’ın 2017’de yapmış olduğu “2050 yılına kadar Mars’ta 1 milyon insandan oluşan bir koloni kurma” açıklamalarını hatırlatarak “Bu mümkün mü Elon Musk?” şeklinde bir tweet paylaşmıştı.

ekran-alintisi-20201120142444.jpg

Elon Musk’ın bu tweete “Mümkün!” şeklinde yanıt vermesinin ardından Astronomiaum, Elon Musk’a insanların Mars’a gittiklerinde Kızıl Gezegen’in yaşamı destekleyecek şekillendirilip şekillendirilmeyeceğini ve SpaceX’in insanların Mars’ta hayatta kalmak için başka bir yol sunup sunmayacağını sordu.

e3810ea7b048790d2968a15bb4cf2c3064dec560.jpeg

"MARS'TA HAYAT CAM KUBBELERDE BAŞLAYACAK"

Bu soru üzerine ise Elon Musk, Mars’ta kurulması hedeflenen kolonilerin nasıl yaşayacakları hakkında daha detaylı bilgiler paylaştı ve “(Mars’ta) Hayat, ilk başta cam kubbelerde olacak. Nihayetinde ise (Mars),  Dünya gibi yaşamı desteklemesi için şekillendirilecek.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Mars’ta kurulacak ilk kolonilerin, zamanlarını Mars’ı yaşanılabilir bir gezegen haline getirmekle harcayacakları anlamına geliyor.