Elon Musk'tan Twitter'a şok suçlama: Sahte hesap sayısını gizleyen dolandırıcıdır

Elon Musk'tan Twitter'a şok suçlama: Sahte hesap sayısını gizleyen dolandırıcıdır
Twitter’ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk şirket yönetimi taraından "oyalanmakla" suçlanmıştı. Musk ise Twitter yönetimini gerçekleri gizlemekle yani "dolandırıcılıkla" suçladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; geçen ay 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasından çekildiğini söyleyen Elon Musk ile sosyal medya platformu arasındaki gerilim hız kesmeden sürüyor.

Twitter, Musk’ın satın almadan çekilerek anlaşma şartlarına uymadığını dile getirirken Tesla CEO’suna dava açtığını açıklamıştı. Elon Musk’ın avukatları, anlaşmanın haksız yere ihlal edildiğini düşünen Twitter’a çok sert açıklamalarda bulundu. Musk’ın avukatlarına göre Twitter, kullanıcı sayısının fazla göstererek “anlaşmanın fiyatını şişirmek" istedi.

Elon Musk, uzun zamandır Twitter’daki gerçek olmayan kullanıcı sayısının yanlış olduğunu düşünmekteydi. Dava dosyasına göre Musk, Botometer isimli bir algoritma kullandı ve platformun sahte/bot hesaplarını ölçmüştü.

Musk’ın avukatlarıyla konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Twitter, yatırımcıları şirketin geleceği hakkında yanıltma planının bir parçası olarak platformundaki yanlış ve spam hesapların sayısını yanlış sayıyordu. Twitter’ın açıklamaları yavaş yavaş çözüldü ve Twitter, Musk’ın sahtekarlığını ortaya çıkarmasını önlemek için kapılarını çılgınca kapatıyor.”

İlgili Haberler