Elon Musk kendi hesabından duyurdu: Twitter'ı almaktan vazgeçti

Elon Musk kendi hesabından duyurdu: Twitter'ı almaktan vazgeçti
Elon Musk, Twitter'ın spam ve sahte hesaplarının sayısıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında karar aldı. Musk, Twitter'ı almak isteme girişimini ertelediğini kendi sosyal medya hesabından açıkladı.

Anlaşmanın resmiyete dökülmesi ve devir işlemlerinin gerçekleşmesi beklenirken Elon Musk''tan sürpriz açıklama geldi. Twitter’ı satın alma işlemlerini askıya aldığını duyuran Musk, satın almamaya gerekçe olarak Twitter hisselerindeki kullanıcı sayısının yüzde 19 oranında düşmesini ve spam hesap ve sahte hesap sayısının beklenenden fazla olmasını gösterdi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; bir süre önce Twitter spam ve sahte hesaplardaki toplam kullanıcı sayısının yüzde 5’inden daha az olduğunu duyurmuştu. Bunun ardından Twitter''ı satın almak isteyen Musk, söz konusu veriler doğrulanana kadar beklemişti. Sonuçlar beklediği gibi gelmedi.

Bu durumda iş insanının yapılan anlaşmadan cayması halinde ödemesi gereken tazminatı da akıllara getirdi. Zira Musk ile Twitter arasında imzalanan anlaşma kapsamında sözleşmenin fesih edilmesi için 1 milyar dolar ödenmesi gerekebilir. Ancak bu duruma gerek olacak mı ilerleyen dönemlerde belli olacak.

İlgili Haberler