Elon Musk’a Almanya’dan engel, çalışmalar durduruldu

Elon Musk’a Almanya’dan engel, çalışmalar durduruldu
Elon Musk’un CEO’su olduğu Tesla’nın Almanya’nun Brandenburg bölgesinde yer alan Avrupa’daki ilk fabrikasının inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu. Çam ormanında yer alan inşaat için çevreci gruplar mahkemeye inşaatı durdurma davası açmıştı.

Bir çam ormanında süren inşaat çalışmaları sonrasında çevreci gruplar tarafından mahkemeye verilen Tesla’ya, mahkeme tarafından inşaatı durdurma kararı verdi. Kararda bölgede yer alan yılan ve kertenkelelerin kış uykusunda olduğu ve onlara zarar gelebileceği gerekçe gösterildi.

2020’YE ERTELENDİ

Geçtiğimiz dönemde Tesla bir yıldan daha kısa bir sürede Çin’in Şangay şehrinde fabrika kurup faaliyetlerine başlarken fabrika inşaatındaki gecikmeler sebebiyle, Tesla’nın Avrupa'da üretime başlaması 2022’ye ertelenmiş gibi gözüküyor. Tesla daha önce Temmuz 2021’de Avrupa’da faaliyete başlayacağını açıklamıştı.

DAHA ÖNCE DE KAYBETMİŞTİ

Ayrıca inşaatı durdurma kararı Tesla’nın Almanya’daki çevreci gruplara karşı ikinci kez kaybettiği mahkeme oldu. İlk olarak Tesla yeni tesis inşaatının aşırı su tükettiği gerekçesiyle mahkeme, kullanılan su miktarının üçte bire düşürülmesi kararını almıştı.

ALMAN MÜHENDİSLİĞİNİ ÖVMÜŞTÜ

Kasım 2019'da Tesla CEO’su Elon Musk, Almanya'da bir araba fabrikası kurmayı planladığını açıklamış ve Alman mühendisliğini övmüştü. Musk “Elbette, herkes Alman mühendisliğinin olağanüstü olduğunu biliyor. Gigafactory Europe’umuzu Almanya’ya yerleştirmemizin nedeni budur. Ayrıca Berlin'de bir mühendislik ve tasarım merkezi oluşturacağız, çünkü Berlin dünyanın en iyi sanat eserlerine sahip" ifadelerini kullanmıştı.