Elon Musk'ın "Ejderha"sı!

Elon Musk'ın SpaceX şirketi, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne ait Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya "Falcon 9" roketiyle ve "Crew Dragon" adlı kapsülle iki astronot gönderdi.

Törene ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence de katıldı.

Pence, Trump'ın da paylaştığı Twitter mesajında "Bu, uzayda Amerikan liderliğinin yeni bir aşamasının başlangıcı" şeklinde bir ifade kullandı.

Daha önce de ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın bayrağı, Beyazsaray'da Trump'a hediye edilmişti...

***

Elon Musk'ın asıl projesi 42 bin uydu ile bütün dünyayı kontrol altına almak. Nitekim uyduların bir kısmı gönderildi bile... Zaman zaman Türkiye'nin üzerinden de geçiyorlar. Bu gelişmeler, Türkiye'de bazı insanları "İnternet çok daha hızlı hale gelecek" gibi gerekçelerle bayram sevincine boğdu neredeyse!

Elon Musk'ın Ankara ve Anıtkabir ziyaretini ve Atatürk'e atfedilen "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin" sözünü paylaşmasını da överek adama övgüler yağdırıyorlar.

Oysa Elon Musk, kendi şirketi ile hareket ediyor gibi görünse de ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı adına "askeri projeler" uygulayan bir kişi. Ulaştığı bilimsel seviyeye kimsenin bir diyeceği yok ama bu kadar masrafı, siz hızlı İnternet kullanasınız diye yapmıyor herhalde değil mi?

Adam ABD adına, dünyayı parmağına dolamaya çalışıyor ama bazıları anlamak istemediği gibi kamuoyunu da yanlış yönlendiriyor! Elon Musk'ın uzaya gönderdiği uydular, elektromanyetik dalga ve lazer ışını kullanma yeteneğine sahip! Uzaya 42 bin uydu gönderdiği zaman, ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, bütün dünyayı, bütün devletleri, silâhlı-silâhsız bütün kuvvetleri, bu dalgalar sayesinde istediği an esir alacak farkında değil misiniz?

İnsanlık adına bunun sevinilecek, takdir edilecek bir tarafı var mı? Doğanın dengeleriyle oynamak yüceltilebilir mi?

***

Mike Pence'nin uzaya astronot gönderilmesiyle ilgili mesajına Irak'tan tepki gösteren "Haider_94" adlı kullanıcı "Devrim çoktan başladı. İktidardakiler henüz farkına varmadılar ya da inkâr ediyorlar... Kaybedecek bir şey kalmadığında Amerikan halkını korku ve güç tehdidiyle yıkamazsınız." diye cevap verdi.

Böyle bir görüşün Irak'tan gelmesi önemli. Irak, ABD Hava Kuvvetleri'nin yerle bir ettiği, halkı birbirine düşürülmüş, işkencelere, tecavüzlere maruz kalmış, petrolüne el konulan mahvedilmiş bir ülkedir.

Irak neden bu duruma düşmüştür? Yaşar Nuri Öztürk, bu durumu "Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır" anlamındaki ayetle açıklıyor ve bütün insanlığı uyarıyordu.

Anadolu yaylasının Doğu kısımlarına gökyüzünden göktaşı veya ışık yağdı... NASA'nın, DART denilen, göktaşlarını istediği koordinatlara düşürme projesi var! Tabii, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da tam olarak ne olduğunu söyleyebilecek durumda değilim ama bu konuda tek bir devlet yetkilisinin konuşmaması ilginç değil mi?

Denilebilir ki, "Bu bir doğa olayı ise devlet veya siyasi iktidar ne yapsın?"

Öyleyse bunun bir doğa olayı olduğunu neden söyleyemiyorlar?

***

Uzaya gönderilen kapsülün adı bile "Dragon" yani ejderha! Bütün dünya, ejderhanın avını kollarıyla sarması gibi uydular üzerinden elektromanyetik dalgalar ve lazer ışınlarıyla kontrol altına alınırken, virüs tehdidiyle korkutulup evlerine hapsedilen, sonra da "maske takıp çıkabilirsiniz" denilen insanlar, ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın dünyayı avucunun içine almasına alkış tutuyor!

Oysa biz, Atatürk gibi "Biz, kimsenin düşmanı değiliz! Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız." demeliyiz.

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları