Elon Musk’ın en hızlı elektrikli aracı 2 saniyede 100 km’ye çıkıyor

Elon Musk’ın en hızlı elektrikli aracı 2 saniyede 100 km’ye çıkıyor
Elon Musk, en hızlı elektrikli otomobili model S Plaid’in tanıtımı yaptı. Araç 0’dan 100’e 2 saniyede çıkan araç maksimum 320 kilometreye kadar çıkabilirken aracın satış fiyatı 130 bin dolar olarak belirlendi.

Elon Musk’ın en hızlı elektrikli aracı 2 saniyede 100 km’ye çıkıyor

Tesla’nın CEO’su Elon Musk Model S Plaid isimli “en hızlı elektrikli otomobili” tanıttı.

California Fremont’taki şirketin fabrikasında düzenlenen etkinlikte konuşan Musk, “Neden bu kadar deli hız yapan çok hızlı bir araç yaptık. Çünkü bu sürdürülebilir enerjinin geleceği için çok önemliydi. Bir elektrikli aracın en iyi otomobil olduğunu göstermek zorundaydık” ifadelerini kullandı.

0’DAN 100’E 2 SANİYEDE ÇIKIYOR
Musk’ın tanıttığı Model S Plaid’in baz modeli 1020 beygir gücünde ve full şarjla yaklaşık 643 kilometre yol gidebiliyor. Saatte maksimum 320 kilometreye çıkabilen araç 0’dan 100’e ise 2 saniyede ulaşabiliyor. Aracın başlangıç fiyatı 130 bin dolar olarak belirlendi.

“BUNA FİZİK MÜHENDİSLİĞİ DERİM”
Musk’ın “İşte ben buna sınırları zorlayan fizik mühendisliği derim” diyerek tanıttığı aracın baz fiyatı 130 bin dolar. Elon Musk, aracın kabin içindeki eğlence sisteminin “PlayStation5 seviyesinde” olduğunu söylerken aracın ses sisteminin bir sinema salonu kalitesinde olduğunu da vurguladı.

“EĞLENCE ÖNE ÇIKAR”
Musk, “Eğer otomobilin geleceğini düşünürseniz, genelde otomatik pilot öncelikli hale gelir ve sonradan eğlence öne çıkar. Araç içi eğlence giderek önem kazanacak. Araç içerisinde film izleyebilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz, interneti kullanabilirsiniz” dedi.

İlgili Haberler