Elon Musk’tan Bitcoin’i uçuracak hamle

Elon Musk’tan Bitcoin’i uçuracak hamle
Elon Musk sosyal medya profil resmini Sailor Moon karakterinin üzerinde Bitcoin sembolünün yer aldığı fotoğrafla değiştirdi. Kırık kalpli Bitcoin paylaşımıyla coinin yaklaşık yüzde 4 değer kaybetmesine neden olan Musk’ın bu paylaşımına ise yatırımcılar anlam veremedi. Musk’ın son bir aydaki kripto para paylaşımlarını değerlendiren bir uzman Musk’ın “Piyasanın hakimi benim” mesajı verdiğini, bir başka uzman ise Doge’ye gönderme yaptığını ifade etti.

Elon Musk’tan Bitcoin’i uçuracak hamle

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Kripto paralar Bitcoin ve Dogecoin ile ilgili yaptığı paylaşımlarla piyasayı manipüle eden ve bu nedenle yatırımcılar tarafından eleştirilen Elon Musk, profil resmini değiştirdi.

BİR ÖNCEKİ HAMLESİYLE DEĞER KAYBETTİRMİŞTİ
Musk profil resmine Bitcoin’in 100 bin dolar olması için ortaya atılan ve Sailor Moon karakterinin üzerinde bitcoin sembolü olan fotoğraf koydu. Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, kripto para yatırımcıları ise bu hamleye bir anlam veremedi. Çünkü Musk bir önceki paylaşımında kırık kalp imojisiyle bitcoin paylaşımı yapmış ve Bitcoin yaklaşık yüzde 4 değer kaybetmişti.

MADENCİLİK AÇIKLAMASI BİTCOİN’İ YÜKSELTMİŞTİ
Musk, sosyal medya hesabından yaptığı "Kuzey Amerika''daki Bitcoin madencileriyle konuştum. Mevcut ve planlı yenilenebilir enerji kullanımlarını yayınlamayı ve dünya genelindeki madencilerden de böyle yapmayı isteyeceklerini taahhüt ettiler. Potansiyel olarak ümit verici" açıklamasıyla ise Bitcoin’in yine yükselmesine neden olmuştu.

“PİYASANIN HAKİMİ BENİM”
Piyasa uzmanlarının değerlendirmesine göre ise, Musk, Saturday Night Live programı sonrası kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle bu hamleleriyle “kripto piyasasının hakimi benim” diyor. Bir diğer uzman ise bitcoin yerine bu hamlenin Sailor Moon karakteriyle Ay’a işaret ettiği yani Doge’ye gönderme yaptığını ifade etti.

DOGEFATHER’IN AÇIKLAMALARI YETERSİZ BULUNMUŞTU
Kendisine “DogeFather” (Doge’nin babası) diyen Musk, programı sunmadan önce yaptığı paylaşımlarla Dogecoin yatırımcılarını heyecanlandırmış ancak Musk’ın açıklamalarının beklenen etkiyi yapmaması sonrası Dogecoin çakılmıştı.

BİTCOİN İLE TESLA ALIMINI İPTAL ETTİ
Dogecoin’in çakılması sonrası Elon Musk, daha önce açıkladığı Bitcoin ile Tesla alınmasına yönelik anlaşmayı iptal ettiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler