Emek asla yok sayılamaz

Doğruyu bulup, uygulamasını gerçekleştirmenin çok zor olduğu ya da olacağı bir süreci yaşıyoruz.

Çünkü, iplerin sadece o konu ile ilgili ve yetkili kişilerin elinde bulunmasının mümkün olmadığı asrın vakası koronavirüs canavarı ile karşı karşıyayız.

Ne zaman başladığına cevap bulmanın kolay, ama ne zaman biteceğine ise kesin bir karşılık vermenin asla mümkün olmadığı bir felaket karşısında futbol adına bile karar mercilerin sadece futbol ile ilgili ve yetkili kuruluşlar olmadığı ortadadır.

FİFA, UEFA, TFF'nin ipleri ben diyeyim "koronavirüsün", siz söyleyin "Sağlıkla ilgili kuruluşların" elinde diyebiliriz.

Bu ortamda futbol ile ilgili yaşanan gelişmelere, uluslararası yetki ile donatılmışların yanı sıra ulusalların aldığı kararlardaki çarpıklıklara bakınca neyin doğru, neyin yanlış olduğuna karar vermenin bile çok zor olduğu bir süreç.

Böylesine zor bir süreçte alınması gereken kararlar kadar, bu konularla ilgili olanların söylemleri ve eylemleri de önem taşımaktadır.

***

Türkiye Süper Ligi için plan bir hafta öncesine göre biraz daha netleşti. Haziran ayında geri kalan bölümün tamamlanması için top yuvarlanmaya başlayacak gibi.

Herkesin üç aşağı beş yukarı bir hesabı kitabı var. Ligin en tepesinde olduğu için, en çok söz söyleme hakkı olan Trabzonspor'un da.

Bordo-mavililerin bu kaos içinde hesabını kitabını Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın şu birkaç cümlesi bana göre özetliyor:

Bizim ilk günden beri düşüncemiz ligin oynanması yönündeydi. Gönül isterdi ki seyircimizle birlikte oynayalım. Bilim kurulunun kararı önemli. Allah göstermesin, durum kötüye gider ve lig oynanmayacak bir pozisyon oluşursa o zaman kimse kusura bakmasın. Burada bir emek var. Bunun yok sayılması gibi bir durum söz konusu olamaz.

***

Ezcümle Doğan demek istiyor ki; "Biz her şartta oynanmasından yanayız. Ama oynanmayacak ise sezonun liderinin ve şampiyonunun Trabzonspor olarak tescil edilmesi gerekir."

Mecburen eksik kalan adalet adına, Ertuğrul Doğan'ın dediğine külliyen karşı çıkmak, itiraz etmek doğru olmayacağına göre!

O ki olağanüstü şartlara maruz kalan 2019-2020 sezonundan söz ediyoruz, Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun, hakemlerin yaptıkları (bilerek veya bilmeyerek!) hataları adeta bilinçli uygulanmış bir organizasyon gibi intiba veren sözlerle kamuoyuna yansıtması, yaşanan kaosa ilave tuz biber ekecek gibi görünüyor.

Trabzonspor yönetiminin de bu açıklamalara adeta suç duyurusu gibi kabul ederek hukuğa gitme kararı alacak olması ligin geride kalmış 26 haftasını da tartışılır hale getirecektir. Kanaatim odur ki, bu tartışma Süper Lig'in bu sezonunu komple yok saymak isteyenlerin ekmeğine de yağ sürecektir. Bana göre, Trabzonspor bu yağlamayı yapmalıdır.

 

dfs-004-001-011-001-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları