Emekli amirallerle ilgili yeni gelişme

Emekli amirallerle ilgili yeni gelişme
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, ifade vermeleri için tebligat gönderilen 7 emekli amiralden 3'ü Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine geldi.

Emekli amirallerle ilgili yeni gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''nca 104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, ifade vermeleri için tebligat gönderilen 7 emekli amiralden 3''ü Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine geldi.    

CNN TÜRK muhabiri Serhat Dal''ın haberine göre; gece yarısı bildirisi soruşturmasında ilk etapta 10''u gözaltına alınarak 4''ü ifadeye çağrılarak 14 emekli amiralin ifadeleri alınmıştı. Ardından da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. Ancak alınan ifadeler doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın genişletilmesine karar vermişti. 6''sı emekli amiral 1''si emekli general olmak üzere 7 kişiyi daha 22 Nisan yani bugün ifadeye çağırmıştı ve sabah saatleri itibarıyla o 7 isim Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü''ne geldiler ve ifade işlemlerine başlandı.

İstanbul, Muğla, Antalya ve Ankara''da bulunuyordu ikametleri bu 7 kişinin. 7 şüphelinin evinde yapılan aramalarda dijital materyallere de el konmuştu. Bilgisayar ve cep telefonlarına... İşte o dijital materyaller üzerindeki incelemeler de analizler de devam ediyor.