Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak 2019? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak 2019? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?
Hükümetin geçen yıl ilk kez ödediği emekliye bayram ikramiyesi, bu yıl ne zaman yatacak? Milyonlarca emekli Ramazan Bayramı ikramiyesinin tarihini merak ediyor.

Emekli vatandaşların Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Hükümet, ilk kez geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi ödemiş ve milyonlarca emekli Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000 TL'lik bayram ikramiyesini almıştı. Peki bu yıl emeklilerin Ramazan bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? 2019 Emekli Bayram ikramiyesi ne kadar?

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Yaklaşık 12.3 milyon emekli bu yıl çift ikramiye alacak. Emekli ikramiyeleri 27-31 Mayıs tarihleri arasında Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplarda olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, ikramiye ödemeleri ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Birden fazla dosyadan gelir veya aylık alan emekli, hak sahiplerine en fazla ödemeye imkân veren dosya üzerinden ödeme yapılıyor.

Emekli veya hak sahibinin vefatı durumunda hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesi varislerine ödeniyor. Vefat eden sigortalılardan gelir ve aylık alan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında veriliyor.

Eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 oranı ile eşe, yüzde 25 oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; bin liralık ikramiye hak sahiplerine hissesi oranında ödeniyor. Eşe 500 lira, yetim çocuğa ise 250 lira bayram ikramiyesi yatırılıyor.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 2019 yılında 4, 5 ve 6 Haziran’da kutlanacak. 3 Haziran arefe günü pazartesiye denk geliyor ve bankalar yarım gün çalışıyor. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geldiği için maaşların en geç 27 Mayıs’ı takip eden 5 günde yani 27 – 28 – 29 – 30 ve 31 Mayıs günlerinde ödenmesi bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli Bayram ikramiyesi yukarıda da belirttiğimiz gibi 2018 yılında 1000 (bin) lira olarak belirlenmişti. Henüz rakamla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Herhangi bir değişikliğe gidilmemesi halinde bu yılda ikramiyenin bin (1000) TL olması bekleniyor.