Emekliler hiç maaş alamayacak 'Emeklileri bekleyen büyük tehlike ortaya çıktı'

Emekliler hiç maaş alamayacak 'Emeklileri bekleyen büyük tehlike ortaya çıktı'
Milyonlarca emekli yapılan zamdan şikayet ederken asıl bekleyen büyük tehlike ortaya çıktı.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında emekliler için önemli bir tehlikeyi açıkladı. Programda Sosyal Politikalar Uzmanı Aziz Çelik ile birlikte ekonomi gündemini ve emeklilerin bayram ikramiyesini değerlendiren Zelyut, emekliler için beklenen gerçek tehlikeyi vurguladı.

Zelyut'un açıklamaları şu şekildeydi:

"2023 Küresel Emeklilik Raporu sonuçları açıklandı. Bu raporda, dünya genelindeki emeklilik sistemleri incelenerek A, B, C, D kategorilerine ayrılıyor. D kategorisinde yer alan ülkeler için ciddi riskler söz konusu. Bu ülkeler arasında Hindistan, Tayland, Arjantin ve Türkiye de bulunuyor.

EMEKLİ MAAŞI ALAMAMA TEHLİKESİ

Bu kategorideki ülkeler için 'emeklilik sistemlerinin geleceği belirsiz' deniliyor. Yani demek isteniyor ki, 'Eğer emeklilik sistemini iyileştirmezseniz, mevcut emeklilere maaş ödemede sorunlar yaşanabilir.' Dolayısıyla, biz maaşların düşüklüğüne odaklanırken asıl büyük tehlike, bu zihniyetin devam etmesi halinde emeklilerimizin maaşlarını alamama durumuyla karşılaşması olabilir. Çünkü bütçeye ve rezervlere bakıldığında, Türkiye'nin mali durumunun oldukça zorlu olduğu görülüyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.