Emeklilikte yaşa takılanlar için yasa gelecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar için yasa gelecek mi?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, beraberindeki bir heyetle Meclis'teki siyasi gruplarla görüştü. Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir düzenleme talebinde bulunan heyet siyasilerden destek istedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu gündemde sıcaklığını korumaya devam ediyor.

Hükümetten gelen açıklamalarda emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gündemlerinde bir çalışma olmadığını belirtilirken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, Meclis'te gerçekleştirdiği görüşmelerde siyasilerden destek talep etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak başkanlığındaki heyet, İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican,  AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile bir araya geldi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN YASA GELECEK Mİ?

Yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Özüpak, "Sayın Naci Bostancı, mağduriyetimizi bildiklerini, bu anlamda sorunun çözüme kavuşturulması için çalışma yürüttüklerini anlattı. Bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da zaten desteği olduğunu biliyoruz. O da desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.  Ahat Andican Bey de yine milletvekilleri olarak emeklilikte yaşa takılanlar sorununun ortadan kaldırılması için yanımızda olduklarını beyan etti. Biz, bu mağduriyetin çözümü konusunda olumlu çabaları görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu görüşmelerin ardından hakikaten umutlandık ve umudumuzun en yüksek olduğu anları yaşıyoruz" diyen Özüpak, "İnanıyoruz ki hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız ve diğer partiler, toplumsal bir sorunun ortadan kaldırılmasında birliktelik içinde olacaklar. Bu toplumsal bir çığlık ve bu çığlığın duyulması gerekiyordu. Şimdi umudumuz çok yüksek Bize göre Aralık sonuna kadar bu işler bitecek. Umudumuz bu yönde inancımız bu yönde" dedi.

Özüpak, emklilikte yaşa takılanlar konusuyla ilgili Meclis Başkanı Binali Yıldırım’dan da randevu talep ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun, görüşme sırasında, konu ile ilgili hazırladıkları kanun teklifinin TBMM’de gerçekleşecek görüşmelerine işaret ettiğini belirten Özüpak, Kılıçdaroğlu’nun, "Sorunlarınızı biliyoruz ve sonuna kadar yanınızdayız. Ama kanun teklifimiz Genel Kurul’a geldiğinde hangi partilerin destek verip vermeyeceğini göreceğiz. Özellikle MHP bu konuda ne diyecek bekliyoruz" dediği belirtildi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına değindi.

Gürer, bu kişilerin, prim gün sayısı ve belirlenen çalışma yılını tamamlayarak emekli olan ancak yaş nedeniyle emekli maaşı alamayan kişiler olduğunu bildirdi. Gürer, “Bu kişilere verilecek ücretler gündeme getiriliyor. İstenirse çözüm bulunabilir; siyasi partiler birlikte oturur ve bu sorunu çözebilir. İktidar, toplumdan gelen bu sese kulak vermelidir" dedi.

İlgili Haberler