Emine Erdoğan'ı izleyen FETÖ'cü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eşi Emine Erdoğan''ı adım adım izlemekle görevli olan ve cumhurbaşkanlığına akreditesi bulunan Sabah Muhabiri Tülay Canbolat, ByLock''tan evinde gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi tarafından yürütülmekte olan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Sabah Gazetesi''nin basın kartlı muhabiri Tülay Canbolat''ın emniyetteki sorgusunun sürdüğü öne sürüldü.

Polis tarafından hakkında araştırma yapılması ve ifadesinin alınmasından sonra cumhuriyet başsavcılığı tarafından da ifadesi alınacak olan Canbolat''ın mahkemeye sevk edilip edilmeyeceği henüz belli olmadı.

Değerli okurlarım,

15 Temmuz kahpe darbe girişimi sonrasında FETÖ''cü 215 bin kişinin ByLock adlı şifreli haberleşme programı kullandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı.

Bu 215 bin kişinin isimlerinin açıklanmaması bir yana ByLock kullanıcılarının FETÖ''cü sayılacağı da mahkemeler tarafından karara bağlanmıştı.

Durum böyle iken Sabah Gazetesi tarafından Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan''ı izlemekle görevlendirilen Tülay Canbolat''ın "güvenlik soruşturmasından" nasıl geçtiği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesine nasıl "akredite" yapıldığı da merak konusu.

Erdoğan, FETÖ ile mücadelede kararlılığını ortaya koyarken, ailesinin de aynı kararlılıkta mücadele etmesi gerekmez mi?

Sabah Muhabiri Tülay Canbolat''ın, ByLock''tan yargılanıp yargılanmayacağına, FETÖ''cü olup olmadığına elbette yargı karar verecektir.

Gözaltına alınması, Canbolat''ın FETÖ''cü olduğu ve mahkum olacağı anlamına gelmez.

Ancak First Leydi Emine Erdoğan''ı adım adım izleyen ve cumhurbaşkanlığı külliyesine rahatlıkla girip çıkan bir gazetecinin gerek Milli İstihbarat Teşkilatı, gerek Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geniş kapsamlı araştırılması gerekmez mi?

Değerli okurlarım,

Fethullah Gülen Cemaati demek ki, 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi Erdoğan ve ailesinin arasına sızmaya devam ediyor.

Hatırlatmam gerekir ki;

FETÖ''cüler, Erdoğan''ın başbakanlığı döneminde Ankara''daki Keçiören ilçesinde oturduğu apartmanda bile kendilerine yer buldular.

Erdoğan''ın oturduğu apartmanın alt katlında Samanyolu Televizyonu Ankara Temsilcisi Haluk Örgün oturuyordu.

Örgün''ün boşalttığı daireye, Zaman Gazetesi''nde çalışan ve İstanbul''dan Ankara''ya tayin edilen Erdal Şen taşındı.

-  2012 yılı Aralık ayında Erdoğan''ın çalışma ofisinde dinleme ve kayıt cihazları bulunmuştu ki o tarihte bu haberi tüm medyayı atlatarak siyaset.tv haber sitemde yayınladım.

NTV canlı yayınına çıkan Erdoğan''a sorması için NTV Genel Haber Koordinatörü Nermin Yurteri''ye rica ettim. Yurteri sorunca, Erdoğan da doğruladı.

Bu arada Başbakan Erdoğan''ın koruma müdürü sanki ödül olarak Denizli''ye emniyet müdürü yapılmıştı. Cihazların FETÖ''cü polisler tarafından konulduğu da ortaya çıkmıştı.

15 Temmuz''da da Cumhurbaşkanının yaveri FETÖ''cülükten mahkum edilmişti.

FETÖ''cülerin ne zaman nerede ortaya çıkacağı demek ki hala bilinmiyor.

***

Kızılay-Başkentgaz vergiden kaçınma

Değerli okurlarım,

Türk vergi sistemine yeni bir tanım geldi: "Vergiden kaçınmak"

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı''na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağış hakkında, "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diyerek bu tanımı ortaya koydu.

Yer darlığı nedeniyle yarın yazımda bu konuda çok önemli detayları tek tek anlatacağım.

Yazarın Diğer Yazıları