Emine Erdoğan’ın mutfaktaki ilginç sırrı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kahvaltıdaki olmazsa olmazını açıkladı

Emine Erdoğan’ın mutfaktaki ilginç sırrı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kahvaltıdaki olmazsa olmazını açıkladı
Emine Erdoğan eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel hayatıyla ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.

Hürriyet''e konuşan Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın hangi yemekleri yediğini, kahvaltıdaki olmazsa olmazlarını ve kendisinin hazırladığı ilginç lezzetleri anlattı.

İşte o röportajdan öne çıkan başlıklar:

Sizin de kişisel olarak yemekler ve mutfak kültürleri ile çok ilgili olduğunuzu biliyoruz. Farklı yemekler pişirmeyi ve denemeyi sever misiniz? Evinizde en çok hangi yemekler pişer?

- Mutfakla çocukluğumdan beri ilgiliyim. Annem ve anneannem yemek yaparken onları seyreder ve daha o yaşlarda iyi yemek yapmanın püf noktalarını kapmaya çalışırdım. Halen, aynı yemeği başka bir yolla veya malzemeyle nasıl yapabilirim diye düşünüp reçete üretmeyi de deniyorum. Unutulmuş tarifleri tekrar yorumlama ve mutfak kültürümüze kazandırmaya karşı bir merakım var.

NİSAN YAĞMURUNDA YOĞURT MAYALIYORUM

Ailemde, Nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdiğimi söyleyebilirim. Nisan’da yağan bahar yağmuru, mikroorganizmalar açısından çok zengin. Bereket ve sağlık getireceğine inanarak her yıl sadece yağmur suyu ile sütümüzü mayalayıp yoğurt yapıyor ve yakınlarıma gönderiyorum.TAYİP BEY

KAHVALTIDA ÇORBAYI ÇOK SEVER

Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever. Akşam yemeklerinde ise mutlaka turşu, salata veya yoğurt bulundurmaya dikkat ederiz.

SİİRT MUTFAĞI MI KARADENİZ MUTFAĞI MI

- Siirtli olduğunuzu biliyoruz. Her ne kadar orada doğup büyümüş olmasanız da zengin Siirt mutfağını uyguluyor musunuz? Yoksa Sayın Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz mutfağı tercihleri mi ağırlıklı basıyor? Favori yemekleriniz var mı? 

Benim de, Tayyip Bey’in de yemek ayırt etme özelliğimiz yoktur. Bu davranışımızı çocuklarımıza da aşılamaya gayret ettik. Yöresel reçetesine uygun, sevgi ve özenle pişirilmiş her yemeği severek yeriz. Fakat eşim için, Karadeniz mutfağının ayrı bir yeri olduğunu söyleyebilirim. Ben de Siirt mutfağının kitelini çok seviyorum. Bayram günleri soframızda kitel ve Karadeniz mutfağından lezzetler mutlaka olur. 

İlgili Haberler