Emine ve Sümeyye Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı

Emine ve Sümeyye Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı
AKP’de İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılacağı tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Albayrak’ın bu görüşe karşı olduğu iddia edildi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un "Nasıl usulünü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır." diyerek İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istediklerini dile getiresi tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Kurtulmuş’a ilk tepki ise kendi partisinden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den geldi. Zengin, "Türkiye’de bir grup bütün kötülüklerin anası olarak İstanbul Sözleşmesini görüyor." diyerek isim vermeden Kurtulmuş’u eleştirmişti.

AKP’de İstanbul Sözleşmesi tartışmaları ve sözleşmeden çıkılacağı tartışmaları devam ede dururken Cumhurbaşkanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

EMİNE SÜMEYYE ERDOĞAN SÖZLEŞMEDEN ÇIKILMASINA KARŞI

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre kadın örgütleri temsilcileri, Sözleşme'nin tekrar gündeme getirilmesine karşın, hükümetin fesih yönünde bir hazırlığı olmadığına yönelik kendilerine güvence verildiğini dile getirdi.

Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) de desteklediği Sözleşme'den çıkılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı'nda bir hazırlık yapılmadığı öğrenildi.

Öte yandan Kadın örgütleri temsilcileri, hem Sümeyye Erdoğan'ın hem de Emine Erdoğan'ın Sözleşme'den çıkılmasına karşı olduklarına yönelik birinci elden bilgi sahibi olduklarını belirtiyorlar.

AKŞENER DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılacağı tartışmalarına tepki göstermişti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "Kadınlara gıcıklar. Türk kadını yükselmesin, hep geride kalsın, haddini bilsin istiyorlar. Kadın, hakkını, hukukunu koruyamasın istiyorlar. Bu nedenle kafaya koymuşlar; kırk yılda bir doğru yaptıkları bir iş olan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilecekler. Bir bakıyorsunuz; LGBT yürüyüşünü tartışmaya açıp, sanki konu oymuş gibi algı oluşturmaya kalkıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler